iPad 2 hátlap csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az egyik legnehezebb iPad szervizelési feladat az iPad 2 készülékek hátlapcseréje. Hiszen bár a hátlap alumíniumból készül és fokozottan ütésállónak tervezték, valójában leejtés hatására könnyebben hajlik, deformálódik a kelleténél, amely hatására szorulhatnak a gombok, elszakadhatnak a szalagkábelek.

A cserélendő iPad 2 hátlap

Legtöbbször leejtés okozza az iPad 2 hátlapjának és a hátlap sarkainak sérülését. Attól függően, mekkora a sérülés, elegendő lehet a készülék hátlapjának „kozmetikázása”, így nem kell feltétlenül cserélni azt, elég csak visszasimítani a sérült sarkokat. Ez persze kizárólag abban az esetben lehetséges, ha a készülék hátlapjának és további alkatrészeinek sérülése ezt lehetővé teszik. Csak akkor alkalmazzuk a teljes hátlap cseréjét, amennyiben az elkerülhetetlen, viszont ez a művelet nagy precizitást igényel, ugyanis a hátlap szerelt jellege miatt arra kell mindent rászerelni, felépíteni. A hátlap cseréjéhez elengedhetetlen, hogy ismerjük az iPad 2 készülékünk előéletét, különösen a modellszámot és a származási helyet. Ez azért szükséges, ugyanis bizonyos iPad-ek esetében a hátlap szerkezeti felépítése országonként és modellenként elérhet. A hátlap cseréje az iPad 2 esetében nagy szakértelmet igénylő, 4-5 órát igénybe vevő szervizfolyamat, amelyet 1 napos határidővel áll módunkban elvállalni.

A szerelés menete

Az összes iPad javítás közül, az iPad 2 hátlap csere a legnehezebb. Az iPad-ek szerelése egyébként sem könnyű, amelyet jól példáz, hogy a hivatalos Apple Authorized Service Provider üzletekben sem végzik iPad-ek szervizelését, inkább – amennyiben még garanciális - visszaküldik a gyárba a törött, elromlott készüléket és adnak helyette egy újat. Annak érdekében, hogy az új hátlapra minden alkatrészt újra fel lehessen szerelni, az iPad 2 készüléket atomjaira szét kell szedni. Ez rendkívüli szaktudást és tapasztalatot igényel, ezért ezt a műveletet otthoni elvégzésre nem ajánljuk!

Szakértő „pro” tipp

  • Amennyiben az iPad 2 hátlapja mindenképpen cserére szorul, mielőtt szervizbe vinnénk, feltétlenül keressük ki a készülék adatait.
  • Szerviznehézség szintje: 10/10