iPad 2 hátlapi kamera csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad 3 és 4 hátlapi kamerája már 5 mp-es iSight technológiával készül, míg az iPad 2 esetében még 720p a hátlapi kamerák felbontása. A technológiai újulás következtében az iPad kamerával készített képek minősége nagyon közel jár az iPhone kamerával fotózottakhoz, így érthető, hogy a turisták már fényképezésre is egyre többször használják Apple tabletjüket.

A cserélendő iPad 2 hátlapi kamera

Két nagyobb csoportra oszthatók az iPad 2 készülékek hátlapi kamerájának hibajelenségei. Az első csoportba tartoznak a szoftveres meghibásodások, a másodikba a mechanikus behatások. Szoftveres hiba például, ha a beépített applikáción keresztül nem tölt be a készülék hátlapi kamerája, vagy betölt, de az applikáció rendszeresen összeomlik.

Ugyanide tartozik az a hiba is, ha a fényképezéskor a blende nem nyílik ki. Amennyiben ilyen szoftveres hibát érzékelünk, zárjuk be az összes olyan applikációt, amely hozzáférhet a kamerához, majd a beállítás menüpontban ellenőrizzük, hogy engedélyeztük-e bármely másik applikációnak a kamerához való hozzáférést. Ezután jöhet egy hard reset, restore vagy szoftverfrissítés. Kevésbé egyszerű a helyzet, ha az iPad 2 hátlapi kamerája mechanikus behatásból (ütődés, leejtés) eredően hibásodik meg, ugyanis ebben az esetben jellemzően csak a kamera cseréje segíthet, mivel a lencse vagy a kamera esetleg javíthatatlanul megsérült.

A szerelés menete

Az iPad 2 hátlapi kamera cseréjekor először – a ragasztott felületek miatt - az iPad 2 készülék érintőjét kell eltávolítanunk, majd ezt követően az LCD kijelzőt. Az érintőt hőlégfúvó segítségével addig melegítjük, amíg már le nem vehető. Ezután leszedjük az LCD-t, majd lecsatlakoztatjuk az összes szalagkábelt és így hozzákezdhetünk a készülék hátlapi kamerájának cseréléséhez.

Szakértő „pro” tipp

  • Mielőtt kicserélnénk az iPad 2 hátlapi kameráját, feltétlenül keressünk szoftveres megoldási lehetőséget, ugyanis nem minden esetben szükséges cserélni a kamerát. Természetes az ütődés miatti sérülés kivételt képez.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10