iPad 2 home gomb csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A home gomb cseréjét abban az esetben ajánljuk, ha erős nyomásra sem reagál, illetve kattogó hangot ad ki. Nagyobb esés hatására betörhet, beázás során beragadhat. Szervizünkben gyors és alapos munkával végezzük javítását.

A cserélendő iPad 2 home gomb

Mivel a hangerőszabályzókon kívül az iPad 2 egyetlen vezérlőgombja a home gomb, ezért naponta akár több 100 alkalommal is lenyomhatod. Az erőltetett megterhelést nehezen viseli, egy idő után ellazulhat, megfáradhat az anyaga. Gyakran kerülnek szervizünkbe iPad-ek, azért, mert egy véletlen leejtés következtében betört a home gombjuk.

Az iPad 2 home gomb csere menete

Az iPad 2 szétszerelése alapvetően nagyon nehéz munkafolyamatnak tekinthető, így otthon nem ajánljuk az elvégzését, valószínűleg több problémát okozna egy nem megfelelő tudással rendelkező önkéntes szerelő, mint hasznot. Az iPad-et kikapcsoljuk, majd hőfúvó segítségével felmelegítjük az előlapját. Amikor megolvadt az alatta található ragasztóanyag, vékony tárgyak segítségével felfeszítjük és elválasztjuk a kerettől.

Oldalra hajtjuk ki, óvatosan nem teljesen elemelve, mert a szalagkábele még csatlakozik az alaplaphoz. Az üveg alatt található csavarokat kicsavarozzuk, és az alaplapból lecsatlakoztatjuk a flexet. Innentől eltávolíthatjuk az előlapot. A kijelző alatt található a home gomb, amit belülről két csavar tart. Ezeket kicsavarozzuk, majd egy újat építünk a helyére. Összeszerelés után leteszteljük.

Pro tipp

  • Beázás következtében beragadhat a home gomb, illetve teljesen érzéketlenné válhat. A beázást ultrahangos tisztítással orvosoljuk.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10