iPad (2017) akkumulátor csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A meghibásodott iPad akkumulátorra több belső és külső jel is utalhat. Ha hamar lemerül a készüléked, illetve váratlanul, minden előjel nélkül kikapcsol, érdemes cserélned az alkatrészt. Ha púposodott, minél hamarabb kell cserélni, mivel a belső alkatrészeket is kinyomhatja.

A cserélendő iPad (2017) akkumulátor

A 2017-ben megjelentetett készülék a 4 éve nem fejlesztett iPad sorozat feltámasztása. A legnagyobb előnye a Pro készülékekkel szemben az elérhető ára, és a vele szemben álló erős tudása. A beépített akkumulátora segítségével 10 órán keresztül képes a készüléket ébren tartani, ami valljuk be, egyáltalán nem rossz eredmény.

Ha ennél sokkal kevesebb idő alatt lemerül, esetenként váratlanul kikapcsol a készülék, és csak akkor kapcsol be, ha töltőre dugod, az alkatrész hibájára következtetünk. Az akkumulátorokban elhasználódás következtében gázok képződnek. A felpúposodott akkumulátor kinyomhatja a hátlapot és a kijelzőt is, de az alaplapját is eltörheti, ezért indokolt minél hamarabb cserélni a hibás alkatrészt. Szervizünkben gyorsan, minőségi alkatrészre cseréljük.

Az iPad (2017) akkumulátor csere menete

Áramtalanítjuk a készüléket, majd pengetők segítségével elválasztjuk a kötő ragasztóanyagot és a keretről leemeljük a kijelzőt. Mivel a gyártó nem építette össze teljesen, ezért figyelni kell arra, hogy a 2 darabban eltávolítható kijelzőt ne sértsük meg a szerviz folyamata közben. Ha a szalagkábeleket is lecsatlakoztattuk, a kijelzőt teljesen eltávolítjuk.

Az akkumulátor szerencsétlenül helyezkedik el a tabletben, ugyanis cseréjéhez szinte az egész készüléket szét kell bontatnunk. Ennek megfelelően lecsatlakoztatjuk a szalagkábeleket az alaplapról, és az iPad szélein, sarkain lévő alkatrészeket egyesével kiemeljük. Mint például az előlapi- és hátlapi kamerát, és a csengő hangszórókat is. Ezután az alaplap kerül eltávolításra, majd felmelegítjük az iPad hátlapját, és ha elengedett a ragasztóanyag, az akkumulátort is kiemeljük. Az új akkumulátort már könnyebben a helyére tudjuk illeszteni, ezt követően az alaplapot, majd a többi egyéb alkatrészt is visszaültetjük. Az összeszerelés után természetesen leteszteljük a készüléket és csak akkor szolgáltatjuk vissza, ha megbizonyosodtunk a helyes működéséről.

Pro tipp

  • Az akkumulátor meghibásodása köthető a csatlakozó szalagkábel meghibásodásához is.
  • Ha más adapterrel tölt a készülék, csak azt kell lecserélned. Szervizünkben Apple gyári adaptert vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10