iPad (2017) bekapcsoló szalagkábel csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A bekapcsoló szalagkábelének cseréjét abban az esetben javasoljuk, ha a készülék bekapcsoló gombja erős nyomás hatására sem reagál. Ha betört, illetve kattogó hangot hallat, egyértelműen a cseréje válik szükségessé.

A cserélendő iPad (2017) bekapcsoló szalagkábel

Az iPad Pro bekapcsoló gombja fent található, egy viszonylag védett helyen, ahol ritkán ér földet a készülék. Ráadásul az Apple minőségi alkatrészekből alkotta meg a termékét, így viszonylag kevés esetben fordulhat elő a meghibásodása. Mindenesetre fontos megemlíteni, hogy használat során az alkatrész elkopik, karcolódik, ami elkerülhető, ha egy karcálló iPad tokban tartod a készüléked.

Az alaplappal kapcsolatot tartó szalagkábel pedig egy vékony, pihekönnyű alkatrész, ami könnyedén szakadhat. Elég neki egy kisebb ütődés, hogy elengedjen, ilyenkor egyáltalán nem reagál a gomb, de az is előfordulhat, hogy erős nyomásra beragad. Szervizünkben minőségi alkatrészre cseréljük a régit.

Az iPad (2017) bekapcsoló szalagkábel csere menete

Az iPad-et kikapcsoljuk, majd a képernyőt elválasztjuk a kerettől. Figyelemmel kell lenni arra, hogy az Apple nem építette össze az alkatrészeket, így két darabban tudjuk majd elválasztani. Habár a bekapcsoló szalagkábelének cseréje esetén nincs szükség az egész gépet szétszerelni, mégsem ajánljuk otthon elvégezni a műveletet, hiszen komoly tapasztalatot igénylő munka, amelyeket egy kevésbé hozzáértő kéz nem tudna elvégezni.

Miután hozzáférhetünk a belső alkatrészekhez, azaz eltávolítottuk a kijelzőt, lecsatlakoztatjuk a szalagkábeleket majd kiemeljük a szükséges belső alkatrészeket, amelyek gátolják a közvetlen hozzáférést a bekapcsoló szalagkábelhez. Miután el tudjuk távolítani, kiemeljük, és helyére újat illesztünk. A szerviz munkafolyamatát teszttel zárjuk. 

Pro tipp

  • Az internetről rendelt olcsó alkatrészek negatív hatással lehetnek a belső alkatrészekre is!
  • Szerviznehézségi szint: 8/10