iPad (2017) csengő hangszóró csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad csengő hangszórójának cseréjét kell elvégeznünk, ha a készülék a multimédia tartalmakat recsegve, tompán, vagy egyáltalán nem szólaltatja meg.

A cserélendő iPad (2017) csengő hangszóró

Az 5. generációs iPad készülékbe több hangszórót is ültettek a sztereó hangzás elérésének érdekében. Az Apple híres profizmusáról, így a készülékeitől elvárt, hogy tökéletes multimédia eszközként is funkcionáljanak. Ennek fényében az iPad képes bármilyen videót, filmet élvezhető megszólaltatással lejátszani.

A recsegés annak köszönhető, hogy a porszemek megragadtak a membránon. Miközben hangot ad ki a hangszóró a membránja különböző frekvencián rezonál, ez mozgatja a porszemeket. Egy erősebb ütődés következtében a membrán kiszakadhat, ami után teljesen elnémul a készülék. Értelem szerűen ebben az esetben cserélnünk kell a hibás alkatrészt.

Az iPad (2017) csengő hangszóró csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, és eltávolítjuk a kijelzőjét. Két darabban tudjuk leemelni, és a szalagkábelét is le kell csatlakoztatni az alaplapról, mielőtt teljesen eltávolítanánk. Óvatos és hozzáértő kezekre van szükség, ugyanis az iPad kijelzőjének eltávolítása nem gyerekjáték, a kevésbé hozzáértők könnyen nagyobb kárt tehetnek a készülékben.

Miután felnyitottuk a tetejét, ki tudjuk szabadítani a hangszórókat, amik helyére újakat ültetünk. Leteszteljük a készüléket, hogy meggyőződjünk róla, minden tökéletesen működik.

Pro tipp