iPad (2017) töltő csatlakozó csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad töltő csatlakozójának cseréje szükséges, ha a készülékre töltőkábelt csatlakoztattál, de az lassan, illetve egyáltalán nem veszi fel a töltést. Ha a hosszabb használat során beporosodott, egy alapos tisztítással javítható a probléma, de komolyabb hibásodás esetén cserélnünk kell az alkatrészt.

A cserélendő iPad (2017) töltő csatlakozó

Habár prémium termékről beszélünk, általánosan felmerülő problémákat még az Apple iPad sem tud elkerülni, ilyenek a töltő csatlakozóval járó meghibásodások is. Miután a készüléket töltőn keresztül, egy csatlakozónyíláson át lehet tölteni, elkerülhetetlen hogy az apróbb koszolódások ne jussanak be a nyílásba. Ez előbb-utóbb bekövetkezik, szerencsére nem jár a cseréjével.

A nagyobb esés során azonban elszakadhat a töltő csatlakozó, vagy éppen elcsúszhat a helyéről, ami ellehetetleníti a készülék töltését. Szervizünkben kivizsgáljuk a készüléket, majd rövid időn belül javítjuk.

Az iPad (2017) töltő csatlakozó csere menete

A töltő csatlakozó a készülék alján helyezkedik el az alaplap és akkumulátort követve. A képernyőt eltávolítjuk, figyelve arra, hogy mivel nincsenek összeépíthetve az elemei, ezért két darabban tudjuk csak eltávolítani azokat. 

Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd kiemeljük az apróbb alkatrészeket, az alaplapot és magát az akkumulátort is. Ekkor a töltő csatlakozót kipattintjuk a helyéről, és egy újjal pótoljuk. Ezután összeépítjük a készüléket és leteszteljük.

Pro tipp

  • Előfordulhat, hogy nem a töltő csatlakozó a hibás, hanem a Lightning kábeled. A használat során könnyen elszakadhat, megtörhet, így ha másik kiegészítővel tölt a készüléked, akkor csak egy új Apple gyári Lightning kábelt kell vásárolnod.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10