iPad 3 bekapcsológomb szalagkábel csere 13.990,- Ft

A iPad 3 bekapcsoló gombjának, némító csúszkájának, valamint hangerőszabályzó gombjainak kielégítő, funkciójuknak megfelelő működéséért a készülékek felső szalagkábele felel. Amennyiben az iPad 3 felső (bekapcsoló) szalagkábele sérül/szakad, akkor a tabletet nem lehet lehalkítani vagy felhangosítani, esetlegesen néma üzemmódba helyezni és ki/be kapcsolni.

A cserélendő iPad 3 felső (bekapcsoló) szalagkábel

Abban az esetben lehet indokolt az iPad 3 felső (bekapcsoló) szalagkábelének cseréje, ha a bekapcsoló, a némító, valamint a hangerőszabályzó gombok valamelyike funkcióját veszti. Ilyenkor sem biztos, hogy a szalagkábel okozza a gondot, lehet, hogy mindössze az idő során elhasználódott a gomb, így elég azt cserélni.

A legtöbb esetben viszont kizárólag a teljes szalagkábel cseréjével állítható helyre a nem megfelelően funkcionáló gombok működése. A felső szalagkábel cseréje az iPad 3 esetében 1 órát vesz igénybe, azonban a teljes javítást 1 napos határidővel tudjuk vállalni.

A szervizelés menete

Az iPad 3 felső szalagkábel csere bonyolultabb, összetettebb folyamat, ráadásul bizonyos iPad modelleknél eltérő lehet. Első lépésként kivesszük a SIM kártyát (amennyiben van), majd a már megismert módon hőlégfúvóval és melegítéssel eltávolítjuk az érintőüveget és az LCD kijelzőt. Ezután tudunk hozzálátni a készülék bekapcsoló szalagkábelének kiszereléséhez, amely néhány csavarral, valamint ragasztással van rögzítve.

Szakértő „pro” tipp

  • Szerviznehézség szintje: 8/10