iPad 3 érintőüveg csere 25.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az érintőüveg az iPad 3/4 esetében is oleofób üveg, amely ujjlenyomat-ellenálló. Továbbra is titok, hogy ez az üveg a Corning úgynevezett Gorilla Glass technológiáján alapszik-e. Mindenesetre – találgatás ide vagy oda – azt leszögezhetjük, hogy az iPad-ek vitathatatlanul egyik legfontosabb alkotó eleme az érintőüveg, hiszen csaknem az összes készülékkel történő interakció során használnunk kell azt.

A cserélendő iPad 3/4 érintőüveg

Két nagy csoportra oszthatjuk az iPad 3/4 érintőüvegének hibáit. Az első csoportba tartoznak azok az esetek, amely során bár a sérülés nem érintette a képernyőt, az mégsem reagál, lefagy. Az ilyen jellegű hibák rendszerint orvosolhatóak szoftveres úton, például lefagyott kijelzőnél szüksége az éppen futó applikáció előhívása, mivel minden bizonnyal az érintő működését az egyik applikáció blokkolja. Amennyiben továbbra sem szűnik meg a probléma, indítsuk újra, reseteljük az iPad-et vagy frissítsük a szoftvert, esetleg állítsuk vissza (restore) a készüléket.

A másik hibacsoportba tartoznak az iPad 3/4 fizikai sérüléséből keletkező meghibásodások. Általában leejtés miatt fordulhat elő, hogy a készülék érintőképernyője pókhálósra törik, amelynek következtében az részlegesen vagy akár teljesen érzéketlenné válik. Jellemzően ilyenkor deformálódik az iPad háza is, amelynek cseréje így szükségessé válik, annak érdekében, hogy az új érintőüveg teljesen fel tudjon feküdni, és elkerülhető legyen, hogy felületi feszültség keletkezzen benne.

A sérülés mértékétől függően az iPad 3/4 érintőüveg cseréje akár 1-3 órát is igényelhet, ugyanis az üvegszilánkok miatt fokozott odafigyeléssel kell eltávolítani a ragasztott felületeket. Ezért 1 napos határidővel áll módunkban vállalni a javítást.

A szerelés menete

Az iPad 3/4 érintőüveg csere szinte minden alkalommal az érintőüveg és az LCD hőlégfúvóval történő eltávolításával kezdődik. Attól függően, mekkora a sérülés, ajánlott az érintőt teljesen leragasztani ragasztószalag segítségével, így mialatt finoman feszegetjük azt, az apró üvegszilánkok nem tudnak elpattanni. Emiatt javasoljuk védőszemüveg használatát is! Rögtön, miután eltávolítottuk a készülék érintőüvegét, az alaplaptól is le kell választanunk, amelyet a hozzá kapcsolódó szalagkábel széthúzásával tehetünk meg. Ezután kell leválasztanunk a készülék érintőüvegéhez ragasztott home gombot szintén hőlégfúvó használatával. Így tudjuk leszerelni az érintőképernyőről az előlapi kamera tokját, hogy átszerelhessük az újra.

Szakértő „pro” tipp

  • Amennyiben nem szeretnénk gyakran cserélni az érintőt, érdemes elkerülni a számos olcsó, de minőségben gyenge iPad érintőképernyőket, amelyeket árulnak.
  • Amennyiben az iPad 3/4-nek nincsen fizikai sérülése nem történt, először érdemes megpróbálkozni a szoftveres megoldással.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10