iPad 3 GPS antenna csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad 3 GPS antennájának cseréje abban az esetben javasolt, ha a készüléked nem tud csatlakozni a hálózatra, nem tudja bemérni a saját pozícióját, pedig be van állítva szoftveresen. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül javítjuk a hibás készüléket.

A cserélendő iPad 3 GPS antenna

A GPS a telefonokban már megszokott alkatrész, tabletekben azonban kevésbé. Az Apple gondoskodott arról, hogy a készülékei ebben sem szenvedjenek hiányt, ami szerintünk előnyére váltak az eszköznek. A kiegészítők is alkalmazkodtak az iPad-ek tudásához, így már beszerezhetsz hozzá autós tartót is, amiben tárolva az iPadet, sokkal könnyebben láthatod át az útvonaladat.

A GPS antenna külső behatások során könnyen sérülhet, de problémát okozhat neki a beázás is. Érdemes szerviz előtt több szempontból is megvizsgálni a készüléket, kizárni az esetleges szotfveres meghibásodásokat és egyéb hardveres problémákat.

Az iPad 3 GPS antenna csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd felmelegítjük egyenletesen az előlapján. Mivel a biztos tapadást ragasztóanyag segítségével érték el, így fel kell oldanunk. Amint feloldott, pengetőkkel elválaszthatjuk az üveget, majd mögötte kicsavarozzuk a négy tartócsavart, ezután választható el az LCD is. Az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket lecsatlakoztatjuk, majd teljesen leválasztjuk a készülékről.

A belső alkatrészeket és csatlakozókat vékony panelek fedik, így az akkumulátor csatlakozóját is. A paneleket kicsavarozzuk, majd leválasztjuk az alaplapról az akkumulátort. A GPS antenna az iPad felső részén található, szintén egy panel alatt, így attól is meg kell fosztanunk a készüléket. Az alkatrész roppant kicsi, körülötte sérülékeny kábelek futnak, így óvatosan távolítjuk el. A csere után összeszereljük az iPad-et, újabb ragasztóanyag kerül a készülékre, a száradási idő után leteszteljük.

Pro tipp

  • Ellenőrizd szoftveresen, hogy nincs-e letiltva a GPS!
  • Szerviznehézségi szint: 7/10