iPad 4 előlapi kamera csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az előlapi kamera meghibásodásának egyértelmű jele az elkészült fotók romló minősége. Ha a szelfik szemcsések, homályosak, sötét foltokkal borítottak, az alkatrész cseréje szükséges. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül vállaljuk cseréjét.

A cserélendő iPad 4 előlapi kamera

Az iPad 4 másodlagos 1,2 megapixeles kamerája éppen elegendő a FaceTime hívások lebonyolítására. Felvételi módban 720p videókat képes rögzíteni. A kamera alkalmazás nem kínál sok lehetőséget, ahogy a gyártótól már megszokhattuk, de ez nem feltétlenül probléma, hiszen a beépített arcfelismerő rendszernek, és az Apple által garantált jó beállításoknak köszönhetően egy átlag felhasználónak nincs is rá szüksége.

A készített képek rossz minősége nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kamerát cserélnünk kell, előfordulhat, hogy a használata során beporosodott és a rárakódott porszemek okozzák a hibát. Ilyenkor általános tisztítást végzünk és az alkatrész cseréje nélkül sikerül orvosolni a problémát. Ha eltört a kamera, a szalagkábele sérült, vagy beázás útján károsodott, mindenképpen cserélnünk kell.

Az iPad 4 előlapi kamera csere menete

Eltávolítjuk a készülékből a SIM-kártyát, felmelegítjük az előlapját, majd elválasztjuk az üveget az LCD elől. Kicsavarozzuk az üveg mögött található négy csavart, és az LCD-t is elemeljük a kerettől. A munkafolyamat óvatos mozdulatokat igényel, ügyelnünk kell arra, hogy a szerelés közben ne sérüljenek a belső alkatrészek, az erősebb mozdulatok ugyanis könnyedén felsérthetik a szalagkábeleket, és egyéb alkatrészeket.

Az előlapi kamera a készülék felső részén található, a keretbe építve. Eltávolítása ennek sem könnyű, óvatosan kell kipiszkálni a helyéről.

Pro tipp

  • Szoftveresen előforduló hiba is okozhatja azt a hibát, ha a kamera alkalmazása sötét képet mutat, esetleg lefagy.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10