iPad 4 fülhallgató szalagkábel csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad 4 fülhallgató szalagkábelének cseréje szükséges, ha a készülék nem érzékeli a csatlakoztatott fülhallgatót. Nagyobb ütődések következtében a szalagkábel elmozdulhat, eltörhet, ilyenkor a fülhallgató recsegve, tompán szól.

A cserélendő iPad 4 fülhallgató szalagkábel

Az iPad felső részén található a jack csatlakozó. Maga az aljzat minőségi alapanyagokból épül fel, amelyet strapabíróra terveztek. A probléma forrása több rétű lehet, így a megoldási lehetőségek is változnak. Gyakori eset, amikor beporosodik a csatlakozó és a lerakódott koszolódás nem engedi a megfelelő érzékelést. Beázás esetén korrodálódhat az alkatrész, aminek következtében javíthatatlanná válik. A szalagkábele egy roppant sérülékeny, vékony része, ami a kisebb erőhatások következtében is megtörhet, elszakadhat, ekkor szükséges a cseréje.

Az iPad 4 fülhallgató szalagkábel csere menete

Miután kikapcsolt felmelegítjük az előlapját, majd pengetőkkel felfeszítjük az üveget és óvatosan elválasztjuk. Az alatta található LCD rögzítő négy csavart kicsavarozzuk. Az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket takaró panelt kicsavarozzuk, és a kábeleket lecsatlakoztatjuk.

A fülhallgató szalagkábeleket is fedőpanel takarja, természetesen azt is el kell távolítanunk. Miután kiemeltük, cserélhetjük a fülhallgató szalagkábelt. Az iPad összeépítését követően leteszteljük, hogy meggyőződjünk róla, sikerrel zárult a munkafolyamat.

Pro tipp

  • Gyakori eset, hogy koszolódás miatt érzéketlen a fülhallgató csatlakozó. Ez gyors tisztítással megoldható, nem igényli a szétszerelést.
  • Előfordulhat, hogy maga a fülhallgató szakadt meg. Üzletünkben remek darabok közül válogathatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10