iPad 4 home gomb csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Mint minden Apple terméknél, az iPad 4 esetében is a home gomb testesíti meg a készülék talán legfontosabb funkcióját, a készülék felébresztését. Emellett a home gomb abban is segít, hogy a nyitott applikációkból visszaugorhassunk a főmenübe, valamint alkalmazhassunk multitaskingot.

A cserélendő iPad 4 home gomb

Minden iPad 4 tulajdonos számára fontos, hogy a készülék home gombja megfelelően működjön, ugyanis annak meghibásodása alapjaiban akadályozza a készülék megfelelő működését. A home gombbal leggyakrabban előforduló hiba, ha kizárólag nagyon erős nyomásra, vagy csak időnként, esetleg csak néha reagál, netán teljesen elveszti funkcióját. Ezek oka lehet szoftveres hiba, de ütődés vagy beázás is.

A szoftveres hiba orvosolható egyszerűbben, akár néhány „házi praktika” segítségével (ezekről írunk a blogunkon), vagy ha újrakalibráljuk a home gombot. Amennyiben az iPad 4 home gomb-ja megütődik vagy beázik, sajnos jellemzően a home gomb és/vagy a hozzá kapcsolódó szalagkábel olyannyira megsérül, elszakad, korrodálódik, hogy kizárólag csere lehetséges. A home gomb cseréje iPad 4 esetében 20-25 percet igényel, a teljes javítást viszont 1 napos határidővel áll módunkban elvállalni.

A szerelés menete

Az iPad 4 home gombjának cseréjekor először el kell távolítanunk a készülék érintőképernyőjét. Mivel a home gomb bele van szerelve a tablet érintőüvegébe, így hőlégfúvóval el kell távolítanunk a készülék üvegét. Ez egy nagyon bonyolult feladat, amelyet nagy precizitással kell elvégeznünk, ugyanis az eredmény szempontjából meghatározó, hogy milyen hőfokon végezzük a műveletet és hogyan választjuk le a házról az érintőt. Mihelyst fel tudjuk hajtani az érintőt, azonnal le kell választanunk az alaplaphoz kapcsolt szalagkábelt, mert csak így tudjuk teljesen leválasztani azt a készülék házáról. Ezután ismét a hőlégfúvót kell használnunk a tablet home gombjának felmelegítéséhez, majd jobb oldalánál történő körültekintő felhajtásához.

Szakértő „pro” tipp

  • Előfordulhat, hogy a készülék home gombja teljesen tönkremegy, viszont nem tudjuk eljuttatni a szervizbe. Ilyenkor az Assistive Touch, vagy más néven képernyőre helyezett home gomb funkció nyújthat ideiglenes megoldást.
  • Szerviznehézség szintje: 7/10