iPad Air 2 bekapcsoló szalagkábel csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air 2 bekapcsoló gombjának meghibásodása esetén az alkatrész esetleg nem reagál a nyomásra, érintésre, időnként előfordulhat, hogy beesettnek érezzük. Ha az eszköz nem kapcsol be, győződjünk meg arról, hogy fel van töltve. Ha a probléma továbbra is fennáll, a táblagép felső szalagkábele hibásodott meg, az alkatrész cseréje megoldást jelent a problémára.

A cserélendő iPad Air 2 bekapcsoló gomb szalagkábel

Ha azt tapasztalod, hogy a készülék bekapcsoló gombja beragad és nehezen vagy egyáltalán nem működik, valószínűleg annak szalagkábele hibásodott meg - a nyomógomb ugyanis önmagában nagyon ritkán hibásodik meg. Azonban természetesen akkor is javítani tudjuk a hibát, ha mégis maga a gomb ment tönkre.

A bekapcsoló szalagkábel szakadását vagy megtörését általában egy erősebb ütés okozza, de előfordulhat, hogy a kábel zsíros, poros szennyeződés vagy beázás következtében mondja fel a szolgálatot. Az iPad Air 2 bekapcsoló gomb szalagkábelének cseréje az egyik legbonyolultabb iPad szervizfolyamat, ezért a művelet akár 2-3 órát is igénybe vehet.

A szerelés menete

Azt már az elején szükséges leszögeznünk, hogy a javítási folyamat komplikáltsága miatt érdemes megfontolni, hogy hova viszed az eszközt javításra. Azt pedig végképp nem javasoljuk, hogy otthon egymagad próbáld meg javítani a hibás alkatrészt.

Az iPad Air 2 bekapcsoló szalagkábelének csere megkezdéséhez először ki kell szerelnünk a készülék házából az alábbi alkatrészeket: iPad kijelző (érintőüveg+LCD), jobb oldali antenna és hangszóró, a felső szalagkábelt takaró lemez, majd a tablet alaplapja és a hátlapi kamera.

Ezt követően hozzáférünk az iPad Air 2 bekapcsoló gomb szalagkábeléhez. Amennyiben a bekapcsoló gombban található a hiba, akkor a szalagkábel kivételét követően máris kipattinthatjuk azt.

Pro tipp

  • Érdemes ellenőrizni, hogy okozhatja-e szennyeződés a beragadó iPad bekapcsoló gomb jelenségét, s csak ezt követően szervizbe vinni az eszközt.
  • Szerviznehézség szintje: 9/10