iPad Air 2 előlapi kamera csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az eszköz előlapi kamerája egy szelfizésre és videó beszélgetések lebonyolítására tökéletesen alkalmas alkatrész. Viszonylag ritkán hibásodik meg, azonban, ha mégis elromlik, könnyedén kiszűrhető hibajeleket produkál. Ilyen iPad Air 2 előlapi kamera cserére utal jel többek között a homályos vagy foltos fotók, illetve a nem működő vaku.

A cserélendő iPad Air 2 előlapi kamera csere

Az alkatrész meghibásodását a szoftveres és hardveres meghibásodások egyaránt előidézhetik. Szerencsésebb esetben szoftveres hiba okozza az előlapi kamera nem megfelelő működését, ilyenkor egy egyszerű applikáció újratelepítés vagy egy beállítás módosítás megoldást jelent a problémára.

Az iPad Air 2 előlapi kamera csere előtt érdemes ellenőrizni, hogy egy leejtés vagy ütődés során elmozdulhatott-e a szóban forgó alkatrész, hiszen ez is okozhatja a homályos, rossz képminőséget. Emellett az alkatrész meghibásodhat egyéb okokból kifolyólag, például szennyeződések vagy beázás következtében.

 Az iPad Air 2 előlapi kamerájának cseréje egy órás munkafolyamat, azonban a ragasztó száradási ideje miatt egy napnál korábbra nem tudjuk garantálni a tablet elkészültét.

A szerelés menete

Az alkatrész cseréjéhez első ízben mindenképpen a kijelzőt kell eltávolítanunk, hiszen e nélkül nem hozzáférhetőek a további alkatrészek. A megjelenítőt rögzítő ragasztóanyagot egy hőlégfúvó segítségével lazítjuk meg, majd óvatosan leemeljük a kijelzőt.

A melegítés hőfokára, illetve az óvatos leszedésre különös figyelmet kell fordítanunk, hiszen a kellő odafigyelés hiányában nagyobb károkat is okozhatunk. Amint az érintőt leszedtük, az LCD kiszerelése van soron. Ezt a kijelzőt rögzítő csavarok kivételével, majd az alaplaphoz csatlakozó kábelek lecsatlakoztatásával tehetjük meg.

Amint a kijelzőt is eltávolítottuk, a felső szalagkábelt tartó fémház következik, majd szét kell csatlakoztatnunk az iPad Air 2 előlapi kamerájának alaplaphoz csatlakoztatott kábelét, majd magát a kamerát is kiemelhetjük.

Pro tipp

  • Érdemes egy szoftverfrissítésnek, illetve egy beállítás ellenőrzésnek alávetni az eszközt, mielőtt elvégeznénk rajta az iPad Air 2 előlapi kamera cseréjét.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10