iPad Air 2 előlapi kamera csere 17.990,- Ft

Az eszköz előlapi kamerája egy szelfizésre és videó beszélgetések lebonyolítására tökéletesen alkalmas alkatrész. Viszonylag ritkán hibásodik meg, azonban, ha mégis elromlik, könnyedén kiszűrhető hibajeleket produkál. Ilyen iPad Air 2 előlapi kamera cserére utal jel többek között a homályos vagy foltos fotók, illetve a nem működő vaku.

A cserélendő iPad Air 2 előlapi kamera csere

Az alkatrész meghibásodását a szoftveres és hardveres meghibásodások egyaránt előidézhetik. Szerencsésebb esetben szoftveres hiba okozza az előlapi kamera nem megfelelő működését, ilyenkor egy egyszerű applikáció újratelepítés vagy egy beállítás módosítás megoldást jelent a problémára.

Az iPad Air 2 előlapi kamera csere előtt érdemes ellenőrizni, hogy egy leejtés vagy ütődés során elmozdulhatott-e a szóban forgó alkatrész, hiszen ez is okozhatja a homályos, rossz képminőséget. Emellett az alkatrész meghibásodhat egyéb okokból kifolyólag, például szennyeződések vagy beázás következtében.

 Az iPad Air 2 előlapi kamerájának cseréje egy órás munkafolyamat, azonban a ragasztó száradási ideje miatt egy napnál korábbra nem tudjuk garantálni a tablet elkészültét.

A szerelés menete

Az alkatrész cseréjéhez első ízben mindenképpen a kijelzőt kell eltávolítanunk, hiszen e nélkül nem hozzáférhetőek a további alkatrészek. A megjelenítőt rögzítő ragasztóanyagot egy hőlégfúvó segítségével lazítjuk meg, majd óvatosan leemeljük a kijelzőt.

A melegítés hőfokára, illetve az óvatos leszedésre különös figyelmet kell fordítanunk, hiszen a kellő odafigyelés hiányában nagyobb károkat is okozhatunk. Amint az érintőt leszedtük, az LCD kiszerelése van soron. Ezt a kijelzőt rögzítő csavarok kivételével, majd az alaplaphoz csatlakozó kábelek lecsatlakoztatásával tehetjük meg.

Amint a kijelzőt is eltávolítottuk, a felső szalagkábelt tartó fémház következik, majd szét kell csatlakoztatnunk az iPad Air 2 előlapi kamerájának alaplaphoz csatlakoztatott kábelét, majd magát a kamerát is kiemelhetjük.

Pro tipp

  • Érdemes egy szoftverfrissítésnek, illetve egy beállítás ellenőrzésnek alávetni az eszközt, mielőtt elvégeznénk rajta az iPad Air 2 előlapi kamera cseréjét.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10