iPad Air 2 hangerő szalagkábel csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air 2 szalagkábelének meghibásodására utal, ha a készülék némító gombja nehezen, vagy egyáltalán nem reagál a nyomásra. A probléma jele lehet, ha a gomb kattogó hangot ad ki, illetve olyan érzetet kelt, mintha be lenne törve.

A cserélendő iPad Air 2 hangerő szalagkábel

Ritka eset, amikor a némító gomb sérül, de előfordulhat. Nagyobb esések következtében, amikor koncentráltan összpontosul rá a keletkező energia, megpattanhat, kieshet a készülékből, javítását természetesen vállaljuk. Azonban az Apple strapabírónak tervezte a gombokat, masszív anyagokból.

Az iPad belső alkatrészei minőségére sem lehet okunk panaszra, mégis – funkcióiból kifolyólag – ezeknek a hardvereknek a sérülékenysége magasabb fokú. A hangerő szalagkábel is ide tartozik, mely a hangerő gombokat köti össze az alaplappal, így teremtve meg köztük a kapcsolatot. A hangerő szalagkábel meghibásodására – éppen ezért – ugyanolyan jelek mutatnak, mint a hangerő gombok hibájára. Azaz, ha nem érzékel kellőképpen, vagy egyáltalán nem, esetleg kattogó hangot hallatnak, ennek az alkatrésznek a hibája valószínűsíthetőbb. 

Mindezek mellett akad még egy hibajel, amire talán nem is gondolnál. Mivel a hangerő gombja és a bekapcsoló gombja egy szalagkábelen helyezkedik el, így a bekapcsoló gomb meghibásodása is utalhat az adott problémára.

Az iPad Air 2 hangerő szalagkábel csere menete

Az iPad Air 2 hangerő gombjai a készülék felső részén, jobb oldalon találhatóak, az LCD mögött. A cseréjéhez a készüléknek ezt a részét kell szabaddá tennünk.

Üzemen kívül helyezzük és háttal az asztalra fektetjük az iPad-et. A képernyőjét egyenletesen, hőlégfúvó segítségével addig melegítjük, ameddig a kötő ragasztóanyag fel nem enged. Óvatosan végezzük ezt a műveletet, hiszen az iPad képernyőjében komolyabb kár is keletkezhet. Miután kellőképpen felmelegítettük tapadókorong segítségével feszítjük, egészen addig, ameddig keletkezik valahol egy nyílás a keret és a képernyő között. Ezután a nyílásba pengetőt ékelünk, majd feloldjuk a még kötő ragasztóanyagot és leemeljük a képernyőt.

Ezután lecsatlakoztatjuk a képernyő szalagkábelét az alaplaptól amit egy fémlapka lecsavarozása után tudunk megtenni és teljesen eltávolíthatjuk. A különböző alkatrészek biztonságosabb rögzítéséért tartólapkákat helyeztek el az iPad-ben. Egy ilyen kisebb vékony lapka fedi a szalagkábelt is, ezt ki kell csavaroznunk és eltávolítanunk.

Ahhoz hogy ki tudjuk emelni az alkatrészt, el kell távolítanunk a hátsó kamerát is. Miután ezzel megvolnánk, vékony eszközzel a szalagkábel alá nyúlunk és óvatosan kiemeljük. Ezután újat helyezünk a helyére, visszaépítjük az alkatrészeket, ragasztóanyagot helyezünk a kijelző és hátlap közé, felmelegítjük és erős nyomással addig tartjuk, ameddig meg nem köt.

Pro tippek