iPad Air 2 hátlapi kamera csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész meghibásodására utaló jel lehet, ha az azzal készített fotók homályosak vagy különböző színfoltok jelennek meg rajta. Ilyen esetekben érdemes egy alapos tisztítást vagy egy szoftverfrissítést végrehajtani, ha azonban ezek sem oldják meg a problémát, az iPad Air 2 kamera csere válik szükségessé.

A cserélendő iPad Air 2 hátlapi kamera csere

Egyaránt számon tartunk hardveres és szoftveres jellegű meghibásodásokat a készülék szóban forgó alkatrészével kapcsolatban. Utóbbi a kevésbé komplikált opció, ugyanis ebben az esetben elegendő egy újra szoftverezés, illetve egy esetleges applikáció frissítés.

Ha a meghibásodás hardveres eredetű, még akkor is reménykedhetünk abban, hogy nem szükséges a komplett alkatrészt kicserélni. Előfordulhat ugyanis, hogy egy korábbi leejtés vagy ütődés miatt a tablet kamerája elmozdult és ebből fakadóan készít homályos vagy foltos képeket.

A legrosszabb esetben pedig az iPad Air 2 hátlapi kamera cseréjét kell végrehajtanunk a tableten. Ha ugyanis az objektív vagy a kamera egyéb része sérülést szenvedett - vagy beázás áldozata lett, - sajnos nincs más módja a készülék javításának.

Az iPad Air 2 hátlapi kamerájának cseréje 1 órát vesz igénybe, de a ragasztóanyag száradási ideje elérheti az 1 napot is, így nem tudjuk garantálni, hogy ennél korábban vissza tudjuk adni az eszközt a tulajdonosának.

A szerelés menete

Az iPad Air 2 hátlapi kamera cseréje a kijelző levételével veszi kezdetét. Ezt úgy kell elvégeznünk, hogy az eszköz széleit óvatosan melegítjük egy hőlégfúvó segítségével, majd egy arra alkalmas műanyag szerszámmal felnyitjuk a kijelzőt. Ezek után lecsatlakoztatjuk a megjelenítőt a tablet alaplapjáról, így pedig hozzáférhetővé válnak a további alkatrészek.

A biztonsági csavarok lecsavarozását követően eltávolíthatjuk a felső szalagkábel fém kábeltartóját, így kivehetővé válik az iPad Air 2 hátlapi kamera. Magát a kamerát óvatosan kell kiszedni, hogy a hozzá tartozó szalagkábel ne sérüljön.

Pro tipp

  • Az iPad Air 2 kamera cseréjét megelőzően mindenképpen próbálkozzunk meg egy újraszoftverezést és egy alapos tisztítást.
  • Óvakodjunk a bizonytalan forrásból beszerezhető olcsó utángyártott kameráktól, mert az alacsony ár silány minőséget predesztinál.

Szerviznehézségi szint: 8/10