iPad Air 2 töltő csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék Lightning csatlakozójának leggyakrabban előforduló meghibásodása, az alkatrész beázása. Ilyen esetekben ugyanis a dock csatlakozó rozsdásodhat, aminek következtében gyakorlatilag teljes mértékben funkcióját veszti. Viszonylag sűrűn előfordul tovább, hogy a csatlakozót a porosodás teszi tönkre.

A cserélendő iPad Air 2 töltőcsatlakozó

Nagyon ritkán tapasztaljunk olyat, hogy a szóban forgó alkatrész önmagától hibásodna meg. Az esetek nagy többségében a nem működő iPad töltőcsatlakozó meghibásodása mögött valamilyen szennyeződés állhat.

Legtöbbször a csatlakozóba szivárgó folyadék hatására kialakuló zárlat és korrózió vezet az iPad Air 2 töltőcsatlakozójának cseréjéhez. Emellett az egyéb jellegű szennyeződések, mint pl. a por és a zsebszösz okozzák az alkatrész meghibásodását.

A porosodás miatt működésképtelen töltőcsatlakozók általában egy alapos tisztítással javíthatók, viszont a beázást követő meghibásodás általában csak az iPad töltőcsatlakozó cseréjével orvosolható. Ezért fontos, hogy a beázott készüléket a lehető leggyorsabban hozd el egy ultrahangos tisztításra, mert ez könnyedén megelőzheti az egyéb alkatrészek meghibásodását.

Az iPad Air 2 dock csatlakozójának cseréje 45-50 perces folyamat, a szerelés összetettsége miatt azonban csak 1 napos határidőt tudunk garantálni

A szerelés menete

A táblagépek szerelése kifejezetten komplikált folyamat, rengeteg türelmet, szakértelmet, valamint szerviztapasztalatot igényel. Első lépésként az iPad kijelző ragasztót távolítjuk el egy speciális hő fúvóval, majd miután ezzel megvagyunk, lecsatlakoztatjuk az alkatrészt az alaplapi panelről.

Ezután hozzáférhetünk a további alkatrészekhez (pl. Wifi antenna, hangszóró castlakozók stb.), az antenna és a hozzá tartozó biztonsági elemek kiszerelése után az iPad Air 2 töltőcsatlakozója hozzáférhetővé válik, így megkezdhetjük a dock csatlakozó és esetlegesen a hozzá tartozó szalagkábel kiszerelést és cseréjét.

Pro tipp

  • Az iPad Air 2 töltőcsatlakozó cseréjét megelőzően érdemes egy alapos tisztítást végezni az eszközön, ugyanis ez már önmagában megoldhatja a problémát.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10