iPad Air dock csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air készülékek dock csatlakozója már az úgynevezett Lightning technológiát használják, amelyet 2013-ban mutatott be az Apple. Ennek előnye, hogy a kábelt nemcsak egy irányból lehet a készülékhez csatlakoztatni.

Az iPad Air készülékek esetében is igaz, hogy azok dock csatlakozója rendszerint beszivárgott folyadék vagy szennyeződés miatt hibásodik meg.

A cserélendő iPad Air dock csatlakozó

Szinte lehetetlen, hogy a készülék dock csatlakozója önmagában meghibásodjon. A hiba okozója jellemzően a fent említettek valamelyike, például a beszivárgó folyadék, amelynek hatására zárlat és korrózió alakulhat ki, vagy ugyanígy a bejutó szennyeződés (por és zsebszösz), amelyek érintkezési hibát generálnak. Ritkábban fordul elő, hogy a leejtés miatt deformálódik a készülék dock csatlakozója, és ezért nem tudjuk csatlakoztatni a töltőkábelt a tablethez. A fenti hibaforrások közül a szennyeződés miatt bekövetkező meghibásodások (például a készülék csak meghatározott szögben hajlandó tölteni vagy szinkronizálni, vagy a kábelt csak akkor érzékeli, ha erősen helyezzük azt a csatlakozóba) hozhatók helyre legegyszerűbben. Mivel a dock csatlakozót nem kell feltétlenül cserélni, így egy mindenre kiterjedő tisztítás elegendő lehet. Ezzel ellentétben, ha folyadék beszivárgása miatt keletkezett hiba, akkor szinte 100%-ban indokolt a készülék dock csatlakozójának cseréje, mivel a korrózió a dock csatlakozó fém részein gyorsan terjed és így zárlatot okoz. Bár a készülék dock csatlakozójának cseréje 45-50 percet vesz igénybe, a javítási művelet összetettsége miatt a szervizelést csak 1 napos határidővel áll módunkban elvállalni.

A szerelés menete

Kezdő lépésként melegítéssel eltávolítjuk az iPad Air érintőüvegét. Az üveg felnyitása után kiszereljük, majd teljes lecsatlakoztatjuk a kijelzőt az alaplapi paneltől. Így férünk hozzá a WI-FI antennához, amelynek kiszerelésével – valamint a hozzá tartozó biztonsági elemek eltávolításával – elérkezünk a készülék dock csatlakozójához. Ezután kezdhetjük meg az iPad Air dock csatlakozójának és az esetleg hozzá tartozó szalagkábel eltávolítását és cseréjét.

Pro tipp

  • Mielőtt kicserélnénk az iPad Air dock csatlakozóját, ajánlott tisztítást végezni (csipesz és rongy segítségével, rendkívüli esetben akár szétszedéssel), mivel lehet, hogy a problémát az eltömődött dock csatlakozó okozza.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10