iPad Air érintőüveg csere 25.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air kijelzője a LED-es hátsó megvilágítással rendelkező Multi Touch rendszer alapján készült, rendelkezik retina technológiával, mérete pedig 9,7 inch. Érdekesség, hogy az iPad Air érintőüvege és kijelzője nincs egybeépítve, így ha bármely megsérül, lehetőségünk van azok egymástól független, különálló cseréjére.

A cserélendő iPad Air érintőüveg

Szinte 100%-ban mechanikus behatás okozza az iPad Air érintőüvegének tönkremenetelét vagy érzéketlenné válását. Az érintőüveg önmagában kifejezetten ellenálló része az iPad Air-nek, a különböző károsodások, repedések, esetleg törések okozója jellemzően maga a felhasználó. A fizikai behatások következtében az érintőüveg általában megreped, pókhálósra, vagy akár szilánkosra törhet. Utóbbi eset rendkívül balesetveszélyes, mivel általában a kisebb üvegdarabok kiesnek az érintőüvegből, így okozhatnak vágott sebeket a felhasználó tenyerén, valamint ujjain. Gyakran kerül hozzánk olyan iPad Air, amelynek érintőüvege hetekkel korábban megsérült, de mivel a működését ez nem befolyásolta, csak esztétikailag volt zavaró a sérülés, így a tulajdonos még várt a szervizeléssel. Az iPad Air érintőüvegének cseréje egyébként 1 munkanap alatt megoldható.

A szerelés menete

Annak érdekében, hogy a csere alatt megakadályozzuk az iPad Air érintőüvegének apró darabokra való széthullását, érdemes azt egy vastagabb ragasztószalag, esetleg tixó segítségével leragasztani. Így a kijelző leszedésekor a sérült üveg egyben marad. Ezt követően hűlégfúvó segítségével felhevítjük a készülék minden oldalát, így folyékonnyá válik a ragasztó. Ezután lesz szükségünk a speciális nyitószerszámra, amellyel külön tudjuk választani az üveget a háztól. Miután az összes oldallal és sarokkal végeztünk, a készülék érintőüvege egy mozdulattal felnyitható, mintha csak könyvet lapoznánk. Az LCD következik, amelyet óvatosan kiemelünk, így tudjuk kivenni az alatta lévő csatlakozóból azt a szalagkábelt, amellyel kapcsolódik az LCD és az érintőüveg. Letakarítjuk a ragasztót és máris rátehetjük az új érintőt.

Pro-tipp

  • Ahogyan az összes Apple termék esetében, az iPad Air-nél is számtalan olcsó és rossz minőségű alkatrésszel találkozunk. Ezeket az után-gyártott alkatrészek árának töredékéért szerezhetjük be, ám tapasztalatból tudjuk, hogy ezek minősége meg sem közelíti az eredeti alkatrészek minőségét, lényegesen könnyebben törnek és gyakrabban szükséges cserélni azokat, ezért mindenkit óva intünk ezek használatától!
  • Szerviznehézségi szint: 8/10