iPad Air home gomb csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air home gombjának meghibásodási lehetőségét csökkenti, mivel az még a hagyományos technológiát használja, így ujjlenyomat-felismerő (Touch ID) rendszer sincsen benne. Az Apple precizitásának érdeme a gomb köré helyezett gumimembrán, amely védi az iPad Air home gombját mindennemű szennyeződéstől és folyadéktól.

A cserélendő iPad Air home gomb szalagkábel

A készülék home gombja érzékeny még a védelemként behelyezett gumimembrán ellenére is, ezért előfordulhat, hogy folyadék kerül a gomb és a membrán közé, így indítva el oxidációs folyamatot, vagy okozva zárlatot. A home gomb, illetve a hozzá kapcsolódó szalagkábel meghibásodását azonnal érzékelhetjük, mivel ebben az esetben a gomb vagy egyáltalán nem reagál, vagy csak nagyon erős nyomásra, így gyakorlatilag teljesen korlátozottá válik az iPad Air használata. A blogunkban korábban már részletesen vizsgáltunk, hogy mit tehetünk abban az esetben, ha nem reagál az iPhone-unk home gombja, ugyanez a teendő az iPad Air home gombjának meghibásodása esetén is. Az iPad Air home gombjának szalagkábele egy óra alatt cserélhető, viszont a ragasztó száradását is beleszámítva a javítást 1 napos határidőre vállaljuk.

A szerelés menete

Szakértelemre és biztos kezekre lesz szükségünk, ha ki szeretnénk cserélni az iPad Air home gombjának szalagkábelét, amely igencsak bonyolult szervizelési feladatnak számít. Először már azzal az önmagában is nehéz feladattal kell kezdenünk, hogy szakszerűen eltávolítjuk az érintőt és az LCD-t! Gyakori hiba, hogy a ragasztóval rögzített érintő leszedésekor eltévesztik a melegítés hőmérsékletét vagy a leszedés alatt megsértik a WI-FI antennát. Az érintő és az LCD kiszerelés után húzhatjuk szét az alaplaphoz csatlakoztatott kábeleket, majd újra hőlégfúvót használva kell felmelegítenünk a készülék home gombját tartó ház ragasztóját. Ezután tudjuk kivenni a home gombot és annak szalagkábelét.

Pro tipp

  • Szerviznehézségi szint: 8/10