iPad Air LCD csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A 2013-ban piacra dobott iPad Air 9,7 inch képátlójú kijelzője IPS technológián alapuló Multi-Touch képernyő, LED-es háttér-világítással, és 2048 x 1536 pixel felbontással.  Ahogy a többi iPad-nél, az iPad Air esetében a kijelző jelenti az egyik, talán legsérülékenyebb részt, amelyben a legtöbb kárt maga a felhasználó okozza.

A cserélendő iPad Air kijelző

Az iPad Air 1. generációjánál gyakran előforduló problémát jelentettek a készülék kijelzőjén függőlegesen vagy vízszintesen megjelenő fekete csíkok, valamint a kijelző két oldalának színbeli eltérése, különösen a bal oldalon, ahol gyakran jelentek meg sárgás foltok. Ezek mindegyikének hátterében konstrukciós, gyári hiba rejtőzött, így az Apple még garanciaidőn belül kicserélte ezeket a tableteket.

Ennek ellenére, az iPad Air kijelzőjének legnagyobb hibaforrása jellemzően konstrukciós hiba, hanem maga a felhasználó. Leejtés és ütődés, tehát mechanikus behatás következtében a kijelző pókhálósra törhet, esetleg teljesen bereped, vagy ha egy meghatározott ponton következik be az ütődés, akkor azon a részen elfeketedik. A készülék cseréje során elkerülhető az érintő üveg cseréje, de a tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy amennyiben a kijelző olyan mértékben sérült, hogy cseréretté válik, akkor rendszerint az érintő is olyannyira megsérült, hogy muszáj cserélni. Az iPad Air kijelzőjének cseréjét a ragasztási időt figyelembe véve 1 napos határidővel tudjuk elvállalni.

A szerelés menete

A készülék kijelzőjének cseréje során először az érintőképernyőt kell eltávolítanunk. Az érintőt egy speciális ragasztó rögzíti az iPad házához, amelyet meleg levegő befújásával lazíthatunk fel annyira, hogy nyúlóssá váljon. Egy speciális eszköz segítségével nagyon óvatosan és fokozatosan melegítjük a ragasztót addig, amíg az érintőt a bal oldalánál fogva ki tudjuk hajtani, akárcsak egy könyvlapot. Ahhoz, hogy kivehessük az iPad Air kijelzőjét, mindenekelőtt el kell távolítanunk az LCD-t a tablet házához rögzítő csavarok takarószalagjait. Ezután a készülék felső részének irányából kihajthatjuk a kijelzőt. Ekkor az LCD még több ponton csatlakoztatva van a tablethez, ezeket először el kell távolítanunk, hogy kicserélhessük az iPad Air kijelzőjét.

Pro tipp

  • Mivel az iPad Air kijelzője igencsak sérülékeny, ajánljuk, hogy tartsa tokban a készüléket, ugyanis egy jó tokra még mindig sokkal kevesebbet kell költeni, mint a javításra.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10