iPad Air/mini előlapi kamera csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Face-Time HD kamera, ahogyan az Apple nevezi, az iPad Air/Mini előlapi kamerája, amelyet 1,2 megapixeles fényképek és 720p felbontású HD felvételek készítésére terveztek. Pluszban található benne hátsó megvilágítású érzékelő, expozíciómódosítási lehetőség, valamint arcészlelés. A készülék előlapi kamerájának köszönhető, hogy az iPad Air/Mini kiválóan alkalmas selfie-k készítésére.

A cserélendő iPad Air/Mini előlapi kamera

Amennyiben a készülék előlapi kamerájának működése bizonytalan, netán egyáltalán nem működik, a háttérben hardveres és szoftveres probléma egyaránt fennállhat. Abban az esetben, ha szeretnénk átváltani a beépített kamera applikációban előlapi kamera funkcióra, azonban ez valamiért nem lehetséges, érdemes lehet megpróbálni egy soft reset-et, ugyanis ezáltal a készülék automatikus újrakalibrálást hajt végre a kamerákon.

Mielőtt cserélnénk az iPad Air/Mini előlapi kameráját, érdemes ellenőrizni, hogy nem mozdult-e el a kamera, hiszen előfordulhat, hogy emiatt készít rossz minőségű fotókat a készülék. Amennyiben leejtettük, vagy megütöttük a tabletet, számolnunk kell vele, hogy minden bizonnyal a készülék előlapi kamerájának cseréje az egyetlen megoldás.

Ilyen esetekben ugyanis általában olyan mértékű magának a kamerának vagy az objektívnek a sérülése, amelynél a szoftveres út már nem vezet sikerre. A készülék előlapi kamerája 1 óra alatt cserélhető, de mivel az iPad Air/Mini nehezen szerelhető, így a teljes javítást rendszerint 1 napos határidővel tudjuk teljesíteni. 

A szerelés menete

Amennyiben elkerülhetetlen az iPad Air/Mini előlapi kamerájának cseréje, először az érintőüvegek eltávolításával kell kezdenünk, amelyhez szükségünk lesz egy hőlégfúvóra. Addig melegítjük vele a tablet széleit, amíg olyannyira el nem enged a ragasztó, hogy a ház és az érintőüveg közé férhessünk óvatosan egy speciális nyitóval. A siker kulcsa a melegítés hőfoka, valamint a körültekintő leszedés, ugyanis ha nem szakszerűen végezzük, mindkét részfolyamattal hatalmas károkat tudunk okozni! Amint lekerült az érintő, az LCD következik.

El kell távolítanunk a kijelzőt rögzítő csavarokat, majd szét kell húznunk az alaplaphoz kapcsolódó kábeleket. Ha az LCD is lekerült a házról, a felső szalagkábelt tartó fémház kiszerelésével folytatjuk, amelyet három csavar rögzít. Ezután kapcsolhatjuk szét a készülék előlapi kamerájának az alaplaphoz csatlakozott kábelét. Így tudunk óvatosan a kamera alá nyúlni és kiemelni azt a helyéről.

Pro tipp

  • Mielőtt cserélnénk az iPad Air/Mini előlapi kameráját vagy szoftveres javítást végeznénk, érdemes ellenőrizni, hogy nem került-e szennyeződés a lencse, valamint a lencsét védő zafírüveg közé! Elképzelhető ugyanis, hogy némi kosz okozza a rosszabb képminőséget.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10