iPad Air Wi-Fi antenna csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air bal és jobb alsó sarkában található a készülék WI-FI antennája. Ez az antenna felel azért, hogy a készülék rátaláljon az összes elérhető WI-FI hálózatra, továbbá, hogy stabil maradjon a vezeték nélküli hálózatok jelerőssége és ezeket a hálózatokat a lehető legerősebb jelen foghassuk. A környezetben fellelhető Bluetooth eszközök (hangszóró, dokkoló, telefon stb.) megtalálása és az azokra való rácsatlakozás is az iPad Air WI-FI antennája feladata.

A cserélendő iPad Air Wi-Fi antenna

Akkor kell cserélni az iPad Air WI-FI antennáját, ha azon a helyen, ahol más készülék gond nélkül rátalál, az iPad Air nem fedezi fel az összes vezeték nélküli hálózatot, illetve a megtalált hálózatok jeleit nem fogja olyan erősen, mint a többi iPad. Szintén az iPad Air WI-FI antennájának meghibásodását jelzi, ha a tablet egyáltalán nem érzékel vezeték nélküli hálózatot. Természetesen a fenti esetek olyan ideális körülmények között értendőek, mint például egy nagyváros, ahol elérhető több vezeték nélküli hálózat is. Azt a jelenséget is az iPad Air WI-FI (Bluetooth) antennájának hibája okozza, ha a tablet nem érzékeli környezetében a bekapcsolt Bluetooth eszközöket, vagy ha látja, de mégsem képes csatlakozni azokhoz. Az iPad Air WI-FI antennája nagyjából 45-60 perc alatt cserélhető, de figyelembe véve a ragasztási időt, a teljes szerelést másnapra vállaljuk.

A szerelés menete

Amennyiben cserélni szeretnénk a készülék WI-FI antennáját, első körben el kell távolítanunk az iPad Air érintőképernyőjét, úgy, hogy a széleit hőlégfúvóval egészen addig melegítjük, amíg az érintőt a házhoz rögzítő ragasztó el nem enged annyira, hogy ki tudjuk nyitni az érintőüveget. Ezután szerelhetjük ki teljesen az LCD-t, így elérhetővé válik a készülék WI-FI antennája, amelyet az azt rögzítő hat szalag eltávolítása után vehetünk ki a házból.

Pro tipp

  • Mivel a szét- és összeszerelés közben könnyen elszakíthatjuk az iPad Air WI-FI antennáját, ezért mindig nagyon oda kell figyelni rá, ha valamilyen javítás miatt kell hozzányúlnunk a készülékhez.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10