iPad mini 2 érintőüveg csere

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A tablet érintőkijelzője általában valamilyen fizikai behatás (leejtés vagy ütődés) során sérül meg, reped be vagy törik el. Ez nem csak esztétikai hiányosságokat rejt magában, hanem sérülésveszélyt is, hiszen az esetlegesen kipattanó szilánkok megvághatják a felhasználó kezét.

A cserélendő iPad mini 2 érintőüveg

Az alkatrész rendkívül vékony, ezért az eltávolítás során óvatosnak kell lennünk, hiszen ha továbbtörik az értinőüveg, akár egyéb alkatrészeket is tönkretehetünk. Az egyik legnagyobb pozitívum azonban a tablet javítása kapcsán, hogy például az iPhone 6 kijelző cserével ellentétben , az iPad érintőüveget és LCD-t külön-külön is tudjuk cserélni.

Így abban az esetben, ha csak az érintőüveg sérül, nem kell a komplett kijelző alkatrészt kicserélnünk. Az iPad mini 2 érintőüveg csere egy órán belül elvégezhető, azonban a kijelzőt rögzítő ragasztó száradási ideje általában egy nap, így ennél korábban nem tudjuk kiadni a javított tabletet.

Az iPad mini 2 érintőüveg csere menete

A szerelés első lépése - ahogyan azt gyakorlatilag az összes tablet javítással kapcsolatban tapasztalhatjuk, - a kijelzőt rögzítő ragasztó hőlégfúvóval történő fellazítása. Melegítés közben figyelnünk kell, nehogy a túl magas hőfok károsodást okozzon a tablet egyéb alkatrészein, pl. a kábeleken.

A törött kijelzőt komplikáltabb leválasztani, mint az ép alkatrészt, ugyanis viszonylag egyszerű elszakítani az iPad kamera flex kabelét. Ha leválasztottuk a kijelzőt és azt a biztonsági csavarok kicsavarozása után eltávolítottuk a tablet házából, már csak annyi a dolgunk, hogy a maradék ragasztót is feloldjuk és máris felhelyezhetjük az új érintőüveget.

Pro tipp

  • Érdemes átgondolnod, hova viszed a tableted, ugyanis a gyanúsan olcsó iPad javítások általában komoly csalódással járnak együtt.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10