iPad mini 3 hátlap csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 3 hátlapjának egyik legnagyobb ellensége, ha erőteljes külső behatás éri, azaz elejted véletlenül. Ha a tableted szerencsétlen pozícióban éri a talajt és nem tudja megfelelően elvezetni a keletkező energiákat, akkor a hátlap, vagy a kijelzője viseli el a keletkező károkat.

A cserélendő iPad mini 3 hátlap

Az iPad 2 mini és iPad 3 mini között alig van különbség. Az előző társához képest megkapta a Touch ID funkciót, emellett egy újabb színben jelent meg, így ettől a szériától kezdődően aranyban is pompáznak a készülékek.

Az iPad törött hátlapja nem csak esztétikai hátránnyal járhat. Ha elejtetted a készüléked és csak egy apró repedés keletkezett az iPad-en, akkor is érdemes elhozni a szervizünkbe egy gyors kivizsgálásra, ugyanis nem tudhatod, hogy a belső hardverezése szenvedett-e komolyabb károkat. Gondolunk itt arra, hogy letörhetnek, elcsúszhatnak a belső alkatrészek is.

Talán semmi sem védi jobban a tabletet, mint egy rá illő, minőségi iPad védőtok, amikből üzletünkben, vagy online webshopunkon tudsz válogatni. 

Az iPad mini 3 hátlap csere menete

Az iPad mini 3 hátlap cseréje egyáltalán nem tartozik az egyszerűbb munkafolyamatok közé, ugyanis a teljes iPad-et szét kell hozzá bontanunk, és egy teljesen új hátlapra felépíteni azt.

A szerviz első lépése, a készülék üzemen kívül helyezése. Ezután az asztalra helyezzük, háttal lefelé, hogy a kijelzője nézzen vissza ránk. Ezután hőlégfúvó segítségével addig melegítjük, ameddig az alatta lévő ragasztóanyag fel nem old.

Pengetőket ékelünk alá, azonban vigyáznunk kell, elsőre a telefon kijelzője előtti panelt távolíthatjuk csak el. Ezután szabaddá válnak a kijelzőt tartó csavarok, amiket ki kell csavaroznunk, és az egész képernyőt csak ekkor lehet leválasztani. Az iPad belső alkatrészeket egy panel fedi, amit szintén csavarokkal rögzítettek. Miután azt is eltávolítottuk elénk tárulnak a belső hardverek.

Az iPad bal felső részén található védőlapka három csavarjától is megszabadulunk, kihúzzuk a képernyő csatlakozóját, és így teljes egészében eltávolíthatjuk azt. Ezután a többi szalagkábel, és tartópanel kiemelése követezik. Miután minden oldalról lebontottuk a készüléket enyhén melegítjük az akkumulátort addig, ameddig a biztosabb kötésre szolgáló ragasztóanyag el nem enged. Ezután élesebb eszközzel alányúlunk, és szigorúan figyelve arra, hogy a többi alkatrész ne sérüljön, kiemeljük.

Ha ezzel megvolnánk, megfordítjuk az iPad-et és a hátoldalát melegítjük. mivel az alaplap alá is került a ragasztóanyagból és azt is el kell távolítanunk. Kiemelése után az új hátlapja építjük vissza a készüléket és leteszteljük.

Pro tipp:

  • A felpúposodott hátlap általában akkumulátor problémára utal, aminek a cseréjét szervizünkben szintén vállaljuk.
  • A hátlap cseréje anyagi szempontokból is indokolt, hiszen egy későbbi esetleges eladáskor sokat fog számítani az iPad árának szempontjából, hogy karcos, esetleg törött-e a hátlapja.
  • Mivel az egész tabletet le kell bontanunk a szerviz folyamán, ezért ez egy megerőltető munkafolyamat, amit otthoni körülmények között semmiképpen sem ajánljuk.