iPad mini 3G antenna csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad miniben található 3G antenna biztosítja többek között a normális térerőt, a 3G csatlakozás megbízható elérhetőségét, továbbá a megfejelő jelet. 3G antennát csak a Cellular (3G) típusú iPad mini-ben találunk. Amennyiben a tablet nem üzembiztosan képes 3G alapú internetezésre (különösen olyan helyen, pl. nagyvárosban, ahol jó a lefedettség) érdemes a 3G antennát cserélni. 

A cserélendő iPad mini 3G antenna

Az iPad mini 3G antennájának meghibásodását jelezhetik az alábbiak: ha a mobil adatforgalmunk nem működik, így csak WI-FI-vel tudunk kapcsolódni az internethez; ugyanígy jel lehet, ha nem tölti be az iPad a Safari-val megnyitott oldalakat, ha túl lassú a mobil adatforgalmunk, vagy ha az iPad mini egyáltalán nem csatlakozik a 3G/4G/LTE hálózatokhoz, esetleg még az e-mail kliens sem működik.

Mint a legtöbb esetben a 3G antenna javítását is érdemes először szoftveresen megpróbálni, mivel könnyen lehetséges, hogy egy egyszerű visszaállítással vagy új szoftver telepítésével megoldhatjuk a problémát. A cserére leginkább akkor kerül sor, ha a készülék leejtése és/vagy beázás következtében meghibásodik az iPad mini 3G antennája. A készülék antennáját 60-70 perc alatt lehet kicserélni, de a javítást a szerelés jellegéből fakadóan kizárólag 1 napos határidővel vállaljuk.

A szerelés menete

Az iPad mini 3G antenna cseréjéhez először teljesen el kell távolítanunk a készülék kijelzőjét és érintőképernyőjét. Ezáltal férünk hozzá az antennához, amit így azonnal ki tudunk cserélni. A kijelző és az érintő cseréjéhez viszont gyakorlott kezekre lesz szükségünk, mivel a ragasztó csak egy bizonyos hőfokra való felmelegítés után enged el annyira, hogy levehessük azokat. Nem könnyű ez a szerelési folyamat, ugyanis miután sikerült felnyitni az LCD-t és az érintőt, ki kell vennünk a shieldet is.

Szakértő „pro” tipp

  • Mielőtt kicserélnénk az iPad mini 3G antennáját, érdemes megpróbálkozni egy szoftverfrissítéssel, mivel előfordulhat, hogy maga az antenna még nem szorul cserére.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10