iPad mini 4 hátlap csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 4 hátlapjának cseréjét javasoljuk, ha a készülék hátoldalán olyan mély karcolódások találhatóak, amelyek felsérthetik a használó ujját. A törött, illetve domborodó hátlap akkumulátor hibákra utalhat, ami miatt ilyen esetekben azonnal szervizbe kell szállítani a készüléket.

A cserélendő iPad mini 4 hátlap

Mivel az iPad mini 4 hátlapja közvetlenül érintkezik a környezettel, természetes, hogy a kijelzőn kívül talán ez sérül a legkönnyebben. Habár az Apple folyamatosan dolgozik erősebb és ellenállóbb kijelzők létrehozásán, egyelőre azt kell mondanunk, hogy az iPad mini 4 hátlapja kifejezetten könnyen karcolódik.

Egy-két hajszálkarc természetesen nem indokolja a cserét, de egy esetleges értékesítés során sokat vonhat a készülék értékéből. Ennél nagyobb probléma, ha mélyebb karcolódások keletkeztek rajta. Nem gondolnád, de a saját testi épséged is veszélyeztetheti, ugyanis ezek már könnyen törhetnek, a törött kijelző pedig rosszabb esetben az ujjaidat is megvágja.

Az iPad mini 4 hátlap csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd háttal az asztalra helyezzük. Egyenletesen melegítjük az előlapot, majd ha megolvadt a ragasztóanyag, pengetőkkel kiékeljük és elválasztjuk a kerettől. Mivel a hátlapra építették a belső alkatrészeket, így egyenként el kell őket távolítanunk és az újba építenünk.

Az kijelző szalagkábelét eltávolítjuk, majd az alaplap fedőpaneljeit lecsavarozzuk. Ezután a kapcsolódó szalagkábelektől fosztjuk meg az alaplapot, majd kiemeljük. Az akkumulátor alól kihúzzuk a ragasztócsíkot, ha szükséges kicsit melegítjük.

Minden egyéb alkatrészt, ami nem alaplapra integrált, mint a hangerőszabályzókat, dock csatlakozókat utólag távolítjuk el. Ha minden alkatrészt eltávolítottunk, a teljesen új hátlapba építjük vissza őket. A szerviz végét egy alapos teszttel zárjuk.

Pro tipp

  • Az akkumulátor púposodása hatással lehet a hátlap állapotára. Ha úgy érzed a hátlap minden előjel nélkül elkezdett púposodni azonnal hozd be szervizünkbe a készüléked egy akkumulátor cserére!
  • Szerviznehézségi szint: 8/10