iPad mini 4 kijelző csere 64.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 4 kijelző cseréje indokolt, ha a készüléked képernyőjén erős törések, horzsolások, karcolódások vannak. Ezek a hibajelek nem csak esztétikai problémát jelentenek, hiszen megnehezíthetik a készülék használatát, arról nem is beszélve, hogy az erősebb törések könnyen megvághatják az ujjaidat is.

A cserélendő iPad mini 4 kijelző

Az iPad mini 4 méltó a nevéhez, valóban kis méretű, 7,9 hüvelykes kijelzővel érkezik a gyártósorról. Az átlagos telefonok 5-6 hüvelyk között mozognak, a tabletek pedig 10-11 hüvelyk között, így, ha pont a köztes méretre vágysz, az iPad mini remek választás lehet.

LED-es háttér-világítású, 2048*1536 felbontású Retina kijelzője a legkritikusabb szemű felhasználókat is elismerésre ösztökéli, a tükröződésgátló és zsírtaszító bevonata azonban csak a legkisebb kellemetlenségektől védi a készülék kijelzőjét.

A környezetedben lévő vékony tárgyak mind veszélyt jelentenek az iPad mini 4 kijelzőjére, csakúgy, mint az akár miniatűr odaverődések is. A Retina kijelző könnyen megroppan, a törések mentén pedig rosszabb esetben elsötétülhet a kép. Mivel egybeépítették a touch-ot a kijelzővel, így egyszerre kell cserélnünk.   

Az iPad mini 4 kijelző csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd, ha Cellular modellről van szó, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát is. Egyenletesen intenzív hővel melegítjük a képernyőjének oldalait addig, ameddig a ragasztóanyag el nem enged. Vékony tárgyak segítségével elválasztjuk a kerettől. A munkafolyamat nagy precizitást és szaktudást igényel, ha egyedül, otthon vágsz bele, jobb esetben csak esztétikai hibákat ejtesz, rosszabb esetben viszont komoly, akár alaplapi meghibásodáshoz is vezethet.

A kijelzőt nem tudjuk teljesen eltávolítani, az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket le kell választani. Ezekhez csak akkor férünk hozzá, hogyha a felette található tartópanelt kicsavarozzuk. Miután eltávolítottuk a kijelzőt, még nem illeszthetünk a helyére újat, hiszen a home gomb a hibás képernyőbe van ültetve, amit melegítés útján el kell távolítanunk, és integrálnunk kell az újba. Csakis ezután illeszthetjük a helyére az új alkatrészt, és építhetjük újra, eredeti állapotába az iPad-et.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt alkatrészek olcsóbbak, de kétes minőségűek, így jobb egy profi szervizre bízni az iPad mini 4 kijelző cseréjét.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10