iPad mini 2 bekapcsoló szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 2 bekapcsoló szalagkábelén - vagy más néven felső szalagkábelén - helyezkedik el a tablet bekapcsoló gombja is. Meghibásodás esetén előfordulhat, hogy a gomb nem reagál a nyomásra esetleg beesettnek érezzük azt. Az iPad mini 2 bekapcsoló gomb szalagkábelének cseréje hosszadalmas és komplikált javítási folyamat.

A cserélendő iPad mini 2 bekapcsoló szalagkábel

Ha nem tudod lezárni vagy feloldani a tabletet, mert a bekapcsoló gomb beragad vagy egyáltalán nem reagál, nagy valószínűséggel az alkatrész szalagkábelét kell cserélnünk - az iPad bekapcsoló gomb ugyanis önmagában nagyon ritkán hibásodik meg.

A leggyakrabban előforduló probléma az, hogy leejtés vagy ütődés hatására a tablet bekapcsoló szalagkábele megtörik vagy elszakad és ezért nem képes jelet továbbítani az eszköz alaplapja számára. Ilyen esetekben kizárólag az iPad mini 2 bekapcsoló szalagkábel cseréje jelent megoldást a felmerülő problémára.

Az iPad mini 2 bekapcsoló szalagkábel csere menete

Az iPad mini 2 bekapcsoló szalagkábel cseréje rendkívüli precizitást és többéves szerviztapasztalatot igényel. A művelet első szakaszában egy hőlégfúvó segítségével meglazítjuk a kijelző ragasztását és leemeljük azt a készülékről. Miután eltávolítottuk az iPad kijelzőt, nekiállhatunk szétcsatlakoztatni a készülék szalagkábeleit, egészen addig, míg el nem érünk a tablet bekapcsoló gombját vezérlő flex kábelhez.

Az új alkatrész beszerelését követően összerakjuk a táblagépet és megvárjuk, hogy a ragasztó megfogja az iPad kijelzőt - ez akár egy teljes napot is igénybe vehet. Ha az ezt követő teszteken hibátlanra vizsgázik a készülék, visszaadjuk azt tulajdonosának.

Pro tipp

  • Ne bízzunk a gyanúsan olcsó szervizek ajánlataiban, ezek alkatrészei ugyanis rendre olcsó, rossz minőségű hamisítványok, melyek hamar csalódást keltenek az ügyfélben.
  • Szerviznehézség szintje: 9/10