iPad mini érintőüveg csere 25.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Jellemzően mechanikus behatás okozza az iPad mini érintőüvegének vesztét. Attól függően, milyen mértékű a sérülés, az érintőüveg bepókhálósodhat vagy berepedhet, rendkívüli esetben az is előfordulhat, hogy kicsi üvegdarabok esnek ki belőle, amelyek nagyon veszélyesek a tenyerünkre vagy kezünkre nézve!

A cserélendő iPad mini érintőüveg

Mivel a többi iPad érintőüvegéhez képest az iPad minié vékonyabb, ezért a csere alatt különösen óvatosnak kell lennünk! A többi Apple készülékhez viszonyítva az iPad mini szerelhetőség szempontjából más kategóriába esik. Vannak ugyanis olyan javítási feladatok, amelyeket könnyebb elvégezni rajta, de vannak olyanok is, amelyek viszont sokkal nehezebben mennek az iPad mininél.

Az érintőüveg esetében könnyebbség, hogy ha például leejtjük, de az LCD panel sértetlen marad (amely az esetek többségére igaz), akkor nem szükséges egyszerre cserélni az érintőüveget és az LCD-t, mivel az iPad mini érintőüvege a kijelzőtől függetlenül önmagában is cserélhető. Bár az iPad mini érintőüvege 1 óra alatt cserélhető, a ragasztó száradási ideje miatt a teljes javítást másnapra vállaljuk.

A szerelés menete

Az iPad mini érintőüveg cserét azzal kezdjük, hogy hőlégfúvóval felmelegítjük a készülék sarkait. Melegítés közben nagyon óvatosan kell eljárnunk, mivel a túl magas hőfok komoly károsodást okozhat az iPad mini egyéb részein, pl. a kábelezésnél. A felnyitás az avatatlan kezek számára az egyik legrémisztőbb feladat, ugyanis a törött érintőüveget egy speciális nyitóeszköz segítségével kell leválasztani a háztól, ügyelve arra, nehogy elszakítsuk a kamera flex kábelét. Miután a kijelzőt rögzítő ragasztó elengedett annyira, hogy le tudjuk venni az érintőüveget, máris felnyithatjuk a készüléket a home gomb irányába. Ezután kell kivennünk az LCD-t, mivel így tudjuk teljesen kiszerelni a törött érintőüveget. Ehhez először le kell csatlakoztatnunk az LCD-t az alaplapról, aztán ha megvagyunk ezzel és az érintőüveg lecsatlakoztatásával is, akkor csak fel kell oldanunk a maradék ragasztót és máris felhelyezhetjük az új érintőüveget.

Szakértő „pro” tipp

  • Az online piactér felettébb széles választékban kínál iPad mini érintőüvegeket, amelyek minőségben is nagy eltéréseket mutatnak. Fontos, hogy kerüljük azokat, ahol kizárólag csak az érintőüveget árusítják, mivel ezek mellé nem adnak alaplapi csatlakozót, amelyet emiatt át kellene szerelnünk a régi üvegről!
  • Szerviznehézségi szint: 8/10