iPad mini fülhallgató szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini fülhallgató szalagkábelének cseréje szükséges, hogyha a készülékhez csatlakoztatott fülhallgató recsegve, torz hangon, vagy egyáltalán nem szól. A szalagkábel meghibásodásának leggyakoribb előzménye, ha a készüléket erős külső erőhatás éri.

A cserélendő iPad mini fülhallgató szalagkábel

Maga a jack csatlakozó ritkán szokott sérülni, az Apple gondoskodott róla, hogy megfelelő minőségű alkatrészekkel ruházza fel az iPad minit. Ugyanakkor hosszabb használat során könnyedén beporosodhat, ami akadályt állíthat a fülhallgató érzékelésének. Ebben az esetben egy gyors tisztítás a végét veheti a problémának. Ez a legszerencsésebb eset, hiszen nem kell a készüléket szétszerelni hozzá.

Mivel a készülékhez kapott fülhallgató az egyik leggyakrabban használt kiegészítője, így a folyamatos használat során a kábele megtörhet, elszakadhat, ami szintén ezekkel a hibákkal járhat. Érdemes tehát az iPad-et egy másik fülhallgatóval is kipróbálnod, hátha egy új Apple fülhallgató megoldást jelenthet a problémára.

Ha mégsem, akkor sajnos a legrosszabb esetre kell gyanakodnod, azaz a fülhallgató szalagkábelének meghibásodására.

Az iPad mini fülhallgató szalagkábel csere menete

Háttal az asztalra helyezzük az iPad minit és egyenletesen melegítjük a kijelzőjét. A folyamat közben kiemelten kell figyelni arra, hogy koncentráltan ne érje nagyobb hő, hiszen könnyen sérülhet tőle. Ha feloldott az alatta található ragasztóanyag, tapadókorong segítségével felfeszítjük. Az elengedett részek alá pengetőt, esetleg vékonyabb tárgyakat helyezünk, amelyekkel elválasztjuk a még kötött ragasztót.

A középkerettől elemeljük az LCD-t. Mivel szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz, így eltávolítani teljesen nem tudjuk. A képernyő mögötti lapkát, több csavar tartja a helyén, ezektől meg kell szabadítani a készüléket. Amint leemeltük, ki tudjuk kötni a kijelzőt. Ezután szabaddá válik az iPad mini akkumulátora felett végigfutó fülhallgató szalagkábel. Miután összeépítettük a készüléket, leteszteljük, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden tökéletesen működik.

Pro tipp: