iPad mini hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Minden készülék által kibocsátott hangért, pl. értesítés, voice memo, csengőhang vagy visszajátszott videó, az iPad mini alsó hangszórója felel. Előfordulhat, hogy a hangszórót valamilyen szoftveres vagy hardveres meghibásodás éri, ekkor a készülék nem bocsájt ki hangot.

A cserélendő iPad mini hangszóró

Több dolog okozhatja az iPad mini hangszórójának problémáját, ezért annak érdekében, hogy megbizonyosodhassunk a nem megfelelő működés okáról, érdemes elvégezni néhány otthon is könnyen kivitelezhető műveletet. Amennyiben tokban van a készülék, érdemes megnézni, hogy a tok nem blokkolja-e esetleg a hang terjedését! Amennyiben nem ez okozza a gondot, ajánlott egy hard resetet elvégezni, úgy hogy a home gombot és a bekapcsoló gombot egyszerre lenyomjuk 10 másodperc hosszan.

Abban az esetben, ha ez sem oldja meg a problémát, akkor érdemes megpróbálkozni az alábbiakkal: próbáljuk ki a hanglejátszást több beépített és utólag letöltött applikáción keresztül, így megbizonyosodhatunk róla, hogy a hangszóró nemcsak egy bizonyos applikációnál marad-e néma. Amennyiben több alkalmazásban is néma a hangszóró, megoldást nyújthat egy szoftverfrissítés.

Ahogyan minden Apple készüléknél, ha a hiba nem szoftveres eredetű, akkor ajánlott ellenőrizni, hogy nem került-e piszok a hangszóróba és esetleg amiatt néma vagy szól halkan, ugyanis ez kiküszöbölhető egy tisztítással. Amennyiben a fenti praktikák egyike sem segít, akkor csak az iPad mini hangszórójának cseréje lehet megoldás. A csere nagyjából 50-60 perc alatt megoldható, de a teljes javítást – előzetes egyeztetést követően – másnapra tudjuk vállalni.

A szervizelés menete

Ahogyan minden iPad mini javítási folyamatnál, amely a készülék megbontását igényli, az iPad mini hangszóró csere során is először hőlégfúvós melegítéssel el kell távolítanunk a kijelzőt. Miután megvagyunk, következik az LCD shield plate kiszerelése, majd az akkumulátor csatlakozóé. Ezután szereljük ki az előlapi csatlakozót és az antenna flex szalagkábelét, és végül a WI-FI/Bluetooth antennát. Amennyiben mindezekkel megvagyunk, akkor máris hozzáférünk a készülék hangszórójához, így kicserélhetjük azt.

Szakértő „pro” tipp

  • Jó tudni, hogy az iPad mini hangszórójának meghibásodásaira több, szerelést nem kívánó és otthon is elvégezhető megoldás létezik, ezeket fentebb felsoroltuk.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10