iPad mini LCD csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 7,9 inch átmérőjű, LED-es hátsó megvilágítású, 1024x768-as képfelbontásra képes, Multi-Touch LCD kijelzővel rendelkezik, amely az úgynevezett IPS technológián alapszik. Jellemzően mechanikus sérülés miatt válik szükségessé az iPad mini LCD paneljének cseréje. Bár ritkán, szoftveres hiba is előfordulhat.

A cserélendő iPad mini LCD kijelző

Az iPad mini LCD kijelzője az egyik, vagy talán a legérzékenyebb kijelző, amelyet valaha Apple termékbe szereltek. Ráadásul kis mérete és a meglehetősen apró csavarjai sem könnyítik meg a szervizelést. Az iPad mini LCD-jének legjellemzőbb hibáit fizikai sérülések okozzák. Ütés hatására az LCD benyomódik, ekkor a behatás helyén egy fekete folt jelenik meg a panelen.

Abban az esetben, ha nemcsak egy pontot ért az ütés, szélsőséges esetben még akár a teljes képernyő is elsötétülhet. Ritkábban fordul elő, de valós probléma, ha az iPad mini LCD-je fehér képet produkál, és még akkor sem reagál, ha újraszoftverezzük a tabletet, vagy ha megpróbálkozunk egy hard reset végrehajtásával. Ezekben az esetekben szoftverezéssel sajnos már nem oldható meg a javítás, csak cserével. Az iPad mini LCD kijelzője 1 óra alatt cserélhető, amelyet - előzetes egyeztetést követően - másnapra vállalunk.

A szerelés menete

Az iPad mini a legnehezebben javítható Apple termékek közé tartozik. Már a készülék felnyitása is rengeteg időt és energiát igénylő feladat, mivel az érintőüveget nagyon erős ragasztó rögzíti a fém házhoz. Az LCD levételéhez először el kell távolítanunk az érintőüveget egy hőlégfúvó segítségével. Az iPad mini esetében a digitalizáló szalagkábel (a többi iPad-del ellentétben) a jobb alsó sarokban található, ezért a felnyitásnál figyelni kell rá, nehogy azt is elszakítsuk! Csak, hogy még bonyolultabb legyen a feladatunk, az érintőüveg eltávolításához a felnyitást követően először szét kell választanunk az LCD alatt elhelyezkedő alaplapi csatlakozót. Az iPad mini LCD-jének hátlapja műanyagból készül és különösen törékeny, ráadásul a nagyobb iPad-ek LCD-jének fém hátlapjához képest lényegesen kevésbé merev.

Szakértő „pro” tipp

  • Mivel az iPad mini LCD cseréje rendkívül nehéz, ezért az otthoni szerelést senkinek sem ajánljuk!
  • Számtalan rossz minőségű utángyártott távol-keleti iPad mini LCD található a piacon. Elsősorban online futhatunk bele olyanokba, amelyek ára bár csábító, de minősége erősen kifogásolható.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10