iPad Pro 12,9 (2017) akkumulátor csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben érdemes elhoznod szervizünkbe tableted egy akkumulátor cserére, ha az minden előjel nélkül kikapcsol, esetenként nehezen, vagy egyáltalán nem veszi fel a töltést, legrosszabb esetben pedig be sem kapcsol. Mivel a probléma több típusú lehet, ezért szerviz előtt megvizsgáljuk, kiderítjük a probléma okát, majd javítjuk a hibás iPad Pro-t.

A cserélendő iPad Pro 12,9" (2017) akkumulátor

Az iPad Pro híresen erős a kiemelkedő üzemidő terén. 8000 mAh-ás akkumulátora intenzív használat mellett akár egy fél napon keresztül képes kiszolgálni energiával a táblagépet, ráadásul az Apple gyári minőségű akkumulátorát akár 1000 alkalommal is feltöltheted minőségbeli romlás nélkül.

Ha a készüléked hamar lemerül, esetenként minden előjel nélkül kikapcsol, és az átlagosan megszokottól sokkal gyorsabban merül, hozd el szervizünkbe. Ne feledd, a lítium-ion akkumulátorokban életük végén gáz képződik, amitől egy idő után felpúposodhatnak. Ez az első időszakban nem jelent még konkrét problémát, de ha már a duzzanat nagyobb, belülről feszítheti a készüléket. Ennek hatására könnyebben törhet, sőt a hátlapot és a kijelzőt is kinyomhatja!

Az iPad Pro 12,9" (2017) akkumulátor csere menete

Ahogy minden munkafolyamatnál kötelező, úgy az akkumulátor cseréjénél is kikapcsoljuk a készüléket. Az előlapja alá pengetőket ékelünk, amelyekkel elválasztjuk a ragasztóanyagot. Ha mind a négy oldalát elválasztottuk, felemeljük a kijelzőt, de még nem tudjuk leválasztani. Az alaplaphoz négy csatlakozóval is kapcsolódik a kijelző, ezeket le kell csatlakoztatni.

Ezután az alaplapot fedő lapkát eltávolítjuk, majd a hozzáerősített tartót is lecsavarozzuk. Az alaplapról lecsatlakoztatjuk az akkumulátort, és kiemeljük az alkatrészt. Ezután szerelhetjük ki az akkumulátort és illeszthetjük helyére az újat. A készüléket összeszereljük, majd leteszteljük. 

Pro tipp

  • A teszt hosszabb időt vesz igénybe, mivel többször lemerítjük, majd feltöltjük, így bizonyosodhatunk meg arról, hogy valóban tökéletes akkumulátor került-e bele.
  • Ha púposodott a hátlap, minél hamarabb hozd szervizünkbe a készüléked!
  • Az akkumulátor és egyéb alkatrészek védelme érdekében ajánlott beszerezned a Ballistic ütés- és törésálló iPad tokját!
  • Szerviznehézségi szint: 8/10