iPad Pro 9,7 (2016) akkumulátor csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az akkumulátor meghibásodása esetén rendkívül sok hibajeggyel találkozhatsz, és talán ez az alkatrész szorul leggyakrabban cserére szervizünkben. Egy-egy váratlan kikapcsolódás, lassú töltés és gyors merülés az iPad akkumulátor hibájára utal.

A cserélendő iPad Pro 9,7" (2016) akkumulátor

Annak ellenére, hogy a 9,7”-os iPad Pro-ba kisebb akkumulátort ültettek, az üzemideje ugyanakkorra, mint a 12,9 hüvelykes iPad Proban találhatónak. Hogy lehet ez? Az akkumulátort leginkább a kijelző működtetése veszi igénybe. Így mivel alapból jó pár collal kisebb a képernyő benne, kevesebb energiát emészt.

Az Apple 9-10 órás üzemidőt ígér, így ehhez érdemes viszonyítani. Ha a készülék sokkal hamarabb lemerül, vagy a fent említett hibajeleket tapasztalja, akkumulátor cserére szorul. Az lítium-ion akkumulátorok egy idő után felpúposodhatnak, ami nem csak az iPad számára jelent veszélyforrást. Ha úgy érzed púpos a kijelzője, vagy a hátlapja, azonnal szervizhez kell fordulnod!

Az iPad Pro 9,7" (2016) akkumulátor csere menete

Az Apple jól bánt a hellyel és hozzáférhetővé tette az akkumulátort. A készülék kijelzője és kerete közé pengetőt ékelünk, majd elválasztjuk a kötő ragasztóanyagot. Ezután felnyitjuk a kijelzőt és lecsatlakoztatjuk az alaplaphoz csatlakozó kábeleket.

Az alaplapot fedő paneleket eltávolítjuk, így hozzáférhetünk az akkumulátor csatlakozóihoz is, amiket eltávolítunk. Erőteljes, de óvatos mozdulatokkal távolítjuk el az akkumulátort. figyelve arra, hogy a többi alkatrész ne sérüljön. Az újat a helyére illesztjük, újabb ragasztóréteggel fedjük körbe az iPad-et, és visszaillesztjük a kijelzőt. Ezután többször feltöltjük és lemerítjük a készüléket, hogy megbizonyosodjunk arról sikerrel járt a munkafolyamat.

Pro tipp

  • Az akkumulátor hibásodását könnyen összetéveszthetik a töltő csatlakozó meghibásodásával. Előfordulhat, hogy nem az akkumulátort, hanem az említett alkatrészt kell cserélnünk.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10