iPad Pro 9,7 (2016) hátlap csere 69.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Amennyiben karcos, törött, vagy púpos az iPad Pro hátlapja, érdemes elhoznod szervizünkbe, ahol új hátlappal pótoljuk a régit. Mivel a karcos hátlap felsértheti az ujjad, nem mellesleg, esztétikailag is sokat ront a készüléked értékén, így minél hamarabb ajánlott a cseréje!

A cserélendő iPad Pro 9,7" (2016) hátlap

Az iPad Pro hátlapja számos módon sérülhet, nem véletlenül ez az egyik leggyakoribb szervizeljárásunk. A legegyszerűbb módja a sérülésének, ha élesebb tárgyakkal érintkezik, és azok felkarcolják. Ez nem csak az anyagi, hanem az esztétikai értékét is csökkenti, ráadásul a mélyebb karcok felsérthetik az ujjaidat is.

Erősebb ütődés hatására már súlyosabb problémák is mutatkozhatnak, megtörhet, behorpadhat a készülék hátlapja, sőt akár el is deformálódhat a háza. Mivel nem tudni, mennyire súlyos a probléma és a belső alkatrészek mennyire érintettek, ezért mindenképpen érdemes kivizsgáltatni is.

Amennyiben a hátlap púposodott, érezhetően elvált a kerettől, pedig előtte nem ütődött oda semmihez, a bevizsgálása azonnal indokolt! Az akkumulátorokban, miután "elfáradnak", gáz képződik, és belülről szétfeszítik a vékony akkumulátor keretét. Miután megduzzadt, kinyomhatja a kijelzőt, a hátlapot, de még az alaplap is megrepedhet! Ilyenkor akkumulátor csere is szükségeltetik.

Az iPad Pro 9,7" (2016) hátlap csere menete

A gyártótól megszokott módon, az alkatrészeket a hátlapba építi, ezért az Apple készülékeinél a hátlap cseréje az egyik legbonyolultabb és időigényesebb munkafolyamat, amibe otthon semmiképpen sem érdemes belevágni.

A készüléket kikapcsoljuk és a kijelzőt rögzítő ragasztóanyagot feloldjuk, illetve elválasztjuk. A képernyőt csak úgy tudjuk leemelni, ha a csatlakozókat leválasztjuk az alaplapról. Az alaplapra csatlakozik továbbá a töltő csatlakozó, kamerák, hangszórók és további belső hardvereket, ezeket is le kell csatlakoztatni róla.

Az új hátlapra kell visszaépíteni az alkatrészeket, így rendkívül fontos, hogy tisztában legyen a szervizes kolléga az összes alkatrész pontos helyzetével. Ha visszakerültek az alkatrészek a helyükre a kijelző új ragasztóanyagot kap, majd száradásig erős nyomás alatt tartjuk. A szerviz végén természetesen egy alapos tesztnek vetjük alá a készüléket.

Pro tipp

  • Mindenre nem jelent megoldást, de a kisebb-nagyobb ütődésekkel szemben rendkívül megbízhatóan véd egy ütésálló iPad Pro tok.
  • Mivel leggyakrabban utazás során sérül az iPad, így érdemes beszerezned hozzá a BMW oldaltáskáját, amiben elrejtheted a készüléked.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10