iPad Pro 9,7 (2016) töltő csatlakozó csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Pro töltő csatlakozójának cseréje szükséges, ha a készülék alig, vagy egyáltalán nem veszi fel a töltést. Ha a csatlakoztatott Lightning kábelt nem érzékeli a készülék, a problémás alkatrész egyértelműen a töltő csatlakozó.

A cserélendő iPad Pro 9,7" (2016) töltő csatlakozó

Egy iPad Pro töltéssel kapcsolatos problémái általánosságban a töltő csatlakozóhoz köthetőek. Használat során apró porszemek lephetik el a csatlakozót, és telepedhetnek meg rajta, aminek következtében nem tudja érzékelni a csatlakoztatott töltőkábelt. Szerencsésebb esetben egy fogkefe segítségével alaposan kitisztítható anélkül, hogy az iPad-et szétszerelnénk.

Külső sérülés ritkán éri a töltő csatlakozót, mivel nehezen hozzáférhető. Ütődések hatására sem maga a csatlakozó fej, hanem a szalagkábele sérül. Ha komolyan sérült az alkatrész a töltést egyáltalán nem veszi fel a készülék, ilyenkor feltétlenül cserélni kell a meghibásodott töltő csatlakozót.

Az iPad Pro 9,7" (2016) töltő csatlakozó csere menete

Az iPad Pro-t kikapcsoljuk, a hátlapjával szemben az asztalra helyezzük. A kijelzőt a kerethez rögzítő ragasztóanyagot el kell távolítanunk. Ehhez pengetőket használunk, amelyeket a keret alatti részbe ékelünk, és erősebb mozdulatokkal, hosszanti irányba végighúzzuk őket.

A kijelzőt továbbá le kell csatlakoztatnunk a különböző szalagkábeleket az alaplapról, majd az akkumulátor csatlakozóját is. Mivel a töltő csatlakozó eltávolításához szükséges kiemelnünk az alaplapot, így ez a lépés következik. Eltávolítjuk a dock csatlakozót, helyére egy újat illesztünk, és sorjában visszaépítjük az iPad-be az előzőleg kiszerelt alkatrészeket. A kijelző új ragasztóréteget kap, erős nyomás alatt tartjuk, majd ha megkötött, leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Ha nem tölt a készüléked, próbáld ki egy másik töltőkábellel is, hogy megvizsgáld valóban alkatrésszel kapcsolatos a hiba, nem pedig a kiegészítője ment tönkre. Üzletünkben remek, gyári minőségű Lightning kábelek közül válogathatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10