iPad Pro akkumulátor csere 24.990,- Ft

Az idő múlásával sajnos az egyik leggyakoribb, szinte elkerülhetetlen probléma minden elektronikai eszköz esetében az akkumulátor meghibásodása. Ha szerencsénk van, akár 2 évig is tökéletesen működhet készülékünk, előbb-utóbb azonban rohamosan csökkenni kezd a teljesítménye, ilyenkor válik szükségessé az iPad Pro akkumulátor cseréje.

A cserélendő iPad Pro akkumulátor

Az Apple szerint minden iPad Pro 10 órás üzemidővel rendelkezik, de ezt természetesen az igénybevétel mértéke is nagyban befolyásolja. Ha azonban jelentős teljesítménycsökkenést tapasztalunk, esetleg napi 3-4 alkalommal is tölteni kell a készüléket, ott valószínűleg már nem elég egy sima rendszerfrissítéssel próbálkozni.

A szerelés menete

Az iPad Pro akkumulátor cseréje meglehetősen bonyolult javítási folyamat, mert a kijelző és az alaplap eltávolítása is szükséges hozzá. Egyúttal nagy könnyebbség az újfajta ragasztóanyag megjelenése, amivel először az iPhone 5s modelleknél találkoztunk. Az akkumulátort a hátlaphoz rögzítő ragasztócsíkokat, a ráapplikált kis fülek segítségével eltávolítjuk az elemek alól, így felszabadul a meghibásodott alkatrész. Az új akkumulátor behelyezése után, újraragasztjuk az eszközt, majd a száradást és tesztelést követően visszajuttatjuk a táblagépet tulajdonosához. Bár maga az akkumulátor csere alig egy órás munkafolyamat, a ragasztóanyag száradása miatt az iPad-nek legalább egy napot a szervizben kell tölteni, hogy utána tökéletesen működő állapotban kapja vissza tulajdonosa.

Pro tipp

  • Különböző beállítások segítségével meghosszabbítható az iPad Pro akkumulátor élettartama. Ilyen például a fényerő csökkentése, vagy a feleslegessé vált applikációk törlése.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10