iPad Pro 12,9 (2015) bekapcsoló szalagkábel csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Pro 12,9" (2015) bekapcsoló gombjának meghibásodásával akkor állunk szemben, ha az alkatrész semmilyen érintésre, nyomásra nem reagál, esetleg beesettnek érezzük. Ha nem tudjuk bekapcsolni a tabletet, annak nagy valószínűséggel a felső szalagkábel meghibásodása lesz az oka, ebben az esetben pedig az alkatrész cseréje az egyetlen megoldás. Mielőtt a legrosszabbra gondolnánk, ellenőrizzük, hogy fel van e töltve a készülék.

A cserélendő iPad Pro 12,9" (2015) bekapcsoló gomb szalagkábel

Mivel maga a nyomógomb csak nagyon ritkán hibásodik meg, ezért ha azt tapasztaljuk, hogy beragad, nehezen vagy egyáltalán nem működik az iPad Pro bekapcsoló gombja, annak nagy valószínűséggel a szalagkábel meghibásodása lesz az oka. Természetesen akkor sincs gond, ha valóban a gomb ment tönkre, abban az esetben is tudjuk orvosolni a problémát.

Az iPad Pro bekapcsoló gomb szalagkábele általában egy erősebb ütés következtében szokott sérülni, ilyenkor megtörhet, és el is szakadhat. De olyat is láttunk már, hogy a szalagkábel valamilyen szennyeződés, beázás miatt mondja fel a szolgálatot. A bekapcsoló gomb szalagkábel cseréje az egyik legkomplikáltabb szervizfolyamatok közé tartozik, éppen ezért a művelet precizitást igényel, és akár 3 óráig is eltarthat.

Az iPad Pro 12,9" (2015) bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

Mivel egy nagyon bonyolult és időigényes folyamatról van szó, ezért azt tanácsoljuk, hogy otthon semmi esetre se álljatok neki az alkatrész esetleges javításának, ilyen esetben inkább érdemes felkeresni egy megbízható szervizt.

A szalagkábel cserét a következő alkatrészek eltávolításával kezdjük: kijelző, jobb oldali antenna és hangszóró, a felső szalagkábelt takaró lemez, alaplap és hátlapi kamera. Ha minden megvan, hozzáférünk az iPad Pro bekapcsoló gomb szalagkábeléhez, amit kiveszünk házból, és kitapintjuk, hogy a bekapcsoló gombban található-e a hiba vagy sem.

Pro tipp

  • Egyáltalán nem biztos, hogy a szalagkábel szakadásával állunk szemben, ezért mindig ellenőrizzük, hogy nem szennyeződés okozza-e a problémát.
  • Szerviznehézség szintje: 9/10