iPad Pro 12,9 (2015) hátlapi kamera csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A hátlapi kamera meghibásodásának legnyilvánvalóbb jele, ha a tablet rossz minőségű, homályos, színfoltos képeket készít. Sok esetben a szervizben történő alapos tisztítás, vagy egy szoftverfrissítés is megoldhatja a problémát, de ha egyik módszer sem válik be, akkor nagy valószínűséggel cserélni kell az iPad Pro hátlapi kameráját.

A cserélendő iPad Pro 12,9" (2015) hátlapi kamera csere

Egy iPad hátlapi kamerája meghibásodásának hátterében szoftveres és hardveres probléma egyaránt állhat. Előbbivel nagyobb szerencsénk van, hiszen ilyen esetekben elég a készülék újra szoftverezése, vagy egy applikáció frissítés.

Aggodalomra azonban akkor sincs ok, ha hardveres eredetű problémával állunk szemben, hiszen ilyenkor sem biztos, hogy feltétlenül szükséges az alkatrész cseréje. Ugyanis az is megtörténhet, hogy csak elmozdult az iPad Pro kamerája, és ez az oka a színfoltos fotók készítésének.

Ha mégis végre kell hajtanunk az iPad hátlapi kamerájának cseréjét, az azt jelenti, hogy az objektív, esetleg a kamera egyéb része sérült, vagy beázás áldozata lett, mert ebben az esetben más módon már nem lehet javítani a készüléket. A csere kb. egy órát vesz igénybe, ám a teljes munkafolyamat a ragasztóanyag száradása miatt akár 1 teljes napot is igénybe vehet, addig nem tudjuk visszaadni tulajdonosának sem.

Az iPad Pro 12,9" (2015) hátlapi kamera csere menete

Az iPad Pro hátlapi kamera cseréjét a kijelző (LCD+érintő) eltávolításával kezdjük, amit egy hőlégfúvó segítségével végzünk, ami kellően fellazítja az eszköz széleit összetartó ragasztóanyagot. Miután egy speciális műanyag szerszám segítségével felnyitjuk a kijelzőt, majd lecsatlakoztatjuk a tablet alaplapjáról, hogy hozzáférhetővé váljanak a további alkatrészek. A felső szalagkábel fém kábeltartójának eltávolítása után ki tudjuk venni a hátlapi kamerát is, itt arra különösen figyelni kell a szalagkábel sértetlenségére.

Pro tipp

  • Csak abban az esetben kell a hátlapi kamera cseréjére gondolni, ha a szoftverfrissítés és a tisztítás sem segített megjavítani a hibát.
  • A javítással forduljunk megbízható szervizhez, nehogy olyan helyre kerüljön az iPad, ahol minőségtelen alkatrészekkel dolgoznak.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10