iPad Pro 12,9 (2015) töltő csatlakozó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Pro töltő csatlakozó meghibásodásának leggyakoribb oka az alkatrész beázása, melynek következtében lényegében teljes mértékben elveszítheti funkcióját. De az is előfordulhat, hogy porosodás miatt hibásodik meg a csatlakozó.

A cserélendő iPad Pro 12,9" (2015) töltő csatlakozó

Mivel az csak a legritkább esetben fordul elő, hogy a Lightning csatlakozó önmagától hibásodik meg, így a nem megfelelően működő alkatrészekért általában valamilyen szennyeződés (por, zsebszösz) a felelős, vagy ha a csatlakozóval érintkező folyadék miatt zárlat alakul ki. Utóbbi esetben az iPad Pro töltő csatlakozó cseréje szükségeltetik.

Ha porosodás áll a probléma hátterében, az általában egy alapos tisztítással megszüntethető, egy beázást követően azonban elkerülhetetlen az iPad Pro töltőcsatlakozó cseréje. Ilyenkor fontos, hogy minél hamarabb keress fel egy szervizt, ahol ultrahangos tisztítás segítségével megelőzhetőek a további meghibásodások.

Bár az iPad Pro töltő csatlakozó cseréje körülbelül 50 perces munkafolyamat, összetettsége miatt csak 1 napos határidőt tudunk biztosítani.

Az iPad Pro 12,9" (2015) töltő csatlakozó csere menete

Egy iPad szétszedése a komplexebb szervizes feladatok közé tartozik, éppen ezért tapasztalatot, szaktudást és rengeteg türelmet igényel. Miután meggyőződtünk arról, hogy nincs bekapcsolva a készülék, egy hő fúvó segítségével meglazítjuk és eltávolítjuk a táblagépet összetartó ragasztóanyagot, miután ezzel végeztünk, leszedjük a kijelzőt az alaplapi panelről.

Ha már hozzáférünk a többi alkatrészhez, az antenna és a hozzá tartozó biztonsági elemek eltávolítása következik, és csak ezt követően állunk neki az iPad Pro töltő csatlakozó kiszereléséhez, majd cseréjéhez.

Pro tipp

  • Előfordulhat, hogy egy alapos tisztítást követően helyre áll a rend, és nem lesz szükség a töltő csatlakozó cseréjére.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10