iPhone 3GS akkumulátor csere 6.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

2009 nyarán még forradalmi újdonságnak számított az iPhone 3GS akkumulátor, amely lithium-ion technológiával készült és 300 óra készenléti, illetve 5 órás beszélgetési időt ígért a gyári adatok alapján. Ahogyan az autógyártók üzemanyag-fogyasztási mutatóit, úgy a fenti adatokat is fenntartásokkal kellett már akkor is kezelni. Az iPhone 3GS akkumulátor élettartamát természetesen nagyban befolyásolják a felhasználó telefonhasználati szokásai. Mivel az akkumulátor már ennek a készüléknek az esetében sem eltávolítható, így annak cseréje sem könnyű.

A cserélendő akkumulátor

Szükségessé válhat az iPhone 3GS akkumulátorának cseréje, ha a készülék egy napig sem bírja még normál használat mellett sem, illetve ha a készülék töltőre helyezéskor bekapcsol, de az arról való lecsatlakoztatáskor kikapcsol. Jellemző hiba, ha hirtelen lezuhan 20-30%-os értékre a töltöttségi szint, vagy ha a készülék akár 60%-os töltöttség esetén is kikapcsol, esetleg ha újraindítást követően magasabb töltöttségi szintet jelez, mint azt megelőzően. Az akkumulátor hibát rendkívül komolyan kell venni, ugyanis extrém esetben akár fel is robbanhat vagy felpúposodhat, így szétnyomja a készüléket belülről.

A szerelés menete

Az iPhone 3GS akkumulátor cseréjét a kijelző panel készülékházból való eltávolításával kezdjük, majd ezt követően csavarozzuk ki az alaplapot, hogy el is távolíthassuk azt. Amennyiben mindezzel megvagyunk, kiszedhetjük az akkumulátort, melyet erős ragasztó rögzít a házhoz. Miután behelyeztük az új akkumulátort, következhet az összeszerelés. Az iPhone 3GS akkumulátor csere 20-25 perces szervizelési folyamat.

 Pro tipp

  • Amennyiben a felhasználó hallgat az alábbi tanácsokra, kitolhatja iPhone 3GS akkumulátorának élettartamát.
  • Óvatosan kell kezelnünk a hibás és cserélt akkumulátort, mivel az könnyen felpúposodik, szélsőséges esetben akár szétrobban.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10