iPhone 3GS beszédhangszóró csere 6.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Beszélgetés közben a felső, vagy beszéd hangszóró biztosítja, hogy hallhassuk beszélgetőtársunkat a vonal túlsó végén. Fontos, hogy a beszéd hangszóró és a „csengő” hangszóró nem ugyanaz; előfordulhat, hogy nem halljuk a beszélgetőpartnerünket, de ettől még a kihangosító funkció működhet.

A beszéd hangszóró cseréje

Rögtön feltűnik, ha meghibásodott az iPhone 3GS beszéd hangszórója, mivel ilyenkor úgy tűnhet, mintha rossz minőségű lenne a vonal, esetleg a beszélgetést csak halkan, vagy esetenként egyáltalán nem halljuk. Több oka lehet a felső hangszóró meghibásodásának: ritkán, de előfordulhat, hogy maga a felső hangszóró megy tönkre, ebben az esetben már egy alapos tisztítással nem oldhatjuk meg a problémát, kizárólag a csere segíthet. Megtörténhet az is, hogy a telefon leejtését követően az alaplaphoz kapcsolódó szalagkábel nem tud megfelelően csatlakozni, vagy meghibásodik az a flex kábel, amely összeköti a hangszórót a panellel. Az sem kizárt, hogy megsérül az a csatlakozó, amelyhez csatlakozik ez a kábel a panelen. Bár ennek a javítása is megoldható, lényegesen több pénzt és időt igényel, mintha egyszerűen perifériát cserélnénk.

A szerelés menete

Ahhoz, hogy cserélhessük az iPhone 3GS beszédhangszóróját, először el kell távolítanunk a kijelzőt. Ezután tudjuk szétpattintani az alaplaphoz kapcsolódó szalagkábeleket; opció: nem szükségszerű, de az LCD panelt is kivehetjük, hogy ezáltal jobban ráláthassunk a cserére szoruló flex kábelre! A kábel eltávolításával máris hozzáférünk az iPhone 3GS beszéd hangszórójához. A javítás mindössze 15 percet igényel, így - előzetes telefonos egyeztetést követően – akár meg is várható a helyszínen.

Pro tipp

  • Ahogyan minden hangszórónál, a beszéd hangszóró esetében is igaz, hogy a problémás működés nem feltétlenül csak cserével orvosolható, előfordulhat, hogy csupán egy alapos tisztításra van szükség.
  • Számos tisztítási megoldás létezik, mindenki másra esküszik: fogpiszkáló, csodaszerek, de a lényeg, hogy tisztítás közben nagyon vigyázzunk, nehogy felsértsük a készülék beszéd hangszórójának membránját!
  • Szerviznehézségi szint: 5/10