iPhone 3GS dock csatlakozó csere 6.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 3GS készülék – ahogy az 5. generációs iPhone-ig minden Apple termékben – még 30 pin-es dock csatlakozóval rendelkezik. Az iPhone 3GS esetében ez a csatlakozó maximálisan megfelelt a készülék formavilágának, továbbá akkoriban minden Apple család összes készülékét egyfajta adatkábel/töltő segítségével fel lehetett tölteni.

A cserélendő iPhone 3GS dock csatlakozó szalagkábel

Csakúgy, mint a későbbiekben megjelenő Lightning, a 30 pin-es dock csatlakozót is nagyon könnyen eltömíti a zsebpiszok, amelynek következtében a 3GS készülék tölthetetlenné válik. Akkor tapasztalhatjuk ezt a hibát, ha a telefon töltőre való helyezésekor a kábel nem illeszkedik teljesen a helyére, és a telefon kizárólag akkor tölt, ha megmozgatjuk vagy egy meghatározott pozícióba állítjuk. Csere előtt tehát érdemes először egy alapos tisztítást végezni az iPhone 3GS dock csatlakozójánál. Amennyiben a tisztítás ellenére is fennállnak a töltési nehézségek, akkor viszont a dock csere nyújthat megoldást.

Szintén a dock csatlakozó szalagkábelének hibáját jelzi, ha az iPhone 3GS készülékünk térereje ingadozik, ha telefonálás közben néma marad a beszédhangszóró, vagy ha nem reagál a home gomb, netán a csengőhangszóró nem működik, illetve ha nem hallanak minket a vonal másik végén.

Beázást követően szinte mindig szükségessé válik a dock csatlakozó cseréje, mivel a folyadék jellemzően ezen a helyen szivárog be legkönnyebben. Az iPhone 3GS dock csatlakozójának cseréje nagyjából 10-15 perces művelet, amely helyben megvárható.

A szervizelés menete

Az iPhone 3GS dock csatlakozójának szalagkábel cseréjét a kijelző eltávolításával kezdjük. Ezután távolítjuk el a SIM kártyát, és lekapcsoljuk az alaplapról az összes hozzá csatlakoztatott szalagkábelt, így tudjuk kivenni azt a készülékből. Ezáltal válik elérhetővé a tönkrement dock csatlakozó, amely a csengő modulra van ráforrasztva. Cserélhetjük a kettőt külön-külön is, illetve egyben is.

 Pro tipp

  • A használat miatt hatványozottan igaz, hogy egy alapos tisztítás segítségével elkerülhető a dock csatlakozó cseréje. Fontos azonban, hogy mielőtt nekilátnánk a tisztításnak, érdemes kikérni egy tapasztalt iPhone szerelő véleményét arról, hogy hogyan és mivel végezzük el a tisztítást!
  • Szerviznehézségi szint: 7/10