iPhone 3GS kamera csere 6.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 3GS készülékben 3,2 mp-es, autófókusszal bővített kamera található, amelynek a szoftvere más beállítási lehetőséget nem tartalmaz, viszont exponáláskor az „autofocus” funkció beindul. A kamerával videók is készíthetők 640 x 480 pixel felbontásban és 30 képkocka/mp sebességgel. Az iPhone 3GS esetében jellemző, hogy a fotók vagy némileg alul, vagy túlexponáltak, de ettől eltekintve a kamera megfelelően használható. A 3GS készülék volt az utolsó iPhone készülék, amelyben még nem található másodlagos (előlapi) kamera.

A cserélendő iPhone 3GS kamera

Kétféle megoldás kínálkozik a normálistól eltérően működő kamera javítására. Az első a szoftveres megoldás, amely abban az esetben segít, ha újabb iOS-re frissítettük a telefont, de a rekesz mégsem nyílik. Ilyenkor a kamera applikációinak leállítását érdemes kényszerítetten véghezvinni, majd a Beállítások – Általános – Korlátozások menüpontban megnézni, hogy nem került-e véletlenül a kamera a korlátozott programok listájára.

Másik megoldás az iPhone 3GS kameracsere. Tipikus hiba, ha a készülék életlen felvételeket készít, vagy ha a kamera egyáltalán nem működik. Szintén gyakori hiba, ha fényképezéskor nem nyílik ki a blende. Ezek szoftveresen nem oldhatók meg, csak cserével. A csere időtartama kb. 15 perc.

A szervizelés menete

Ahhoz, hogy cseréljük az iPhone 3GS kameráját, először el kell távolítanunk a kijelzőt, ki kell vennünk a SIM kártyát, le kell pattintanunk az alaplaphoz kapcsolódó flex kábeleket, majd ki kell emelnünk az alaplapot. Ezután kivesszük a rossz kamerát, behelyezzük az újat, és rákötjük az alaplapra.

Pro tipp

  • Mivel az iPhone 3GS lencse előtt található takaróüvege nem karcmentes, ezért a használatból eredő karcok is állhatnak a képminőség romlásának hátterében.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10