iPhone 3GS LCD csere 10.990,- Ft

Az iPhone 3GS volt az utolsó olyan iPhone modell, amelyben még külön lehetett cserélni az LCD kijelzőt és az érintőüveget. Bár az iPhone 3GS kijelzője 3,5 hüvelyk és 320 x 480 px felbontású, amely már abban az időben sem számított kiemelkedőnek, ugyanakkor a versenytársak akkoriban megjelenő okostelefonjaihoz képest a 3GS egyeduralkodónak számított.

A cserélendő iPhone 3GS LCD kijelző

A kijelző legjellemzőbb meghibásodása, ha leejtés következtében fehér képet produkál. Bár ez időnként szoftverezéssel vagy hard reset-tel megoldható, általában csak a csere marad. Szintén jellemző hiba, hogy erőteljes nyomásra betörik a 3GS LCD panelje fekete foltot hagyva a kijelzőn a benyomódás helyén. A tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen benyomódás miatti sérülés esetén az érintőüveget is cserélni kell. A csere legfeljebb 25 perc alatt elvégezhető.

Szerelés menete

Bár az iPhone 3GS-t az egyik legkönnyebben, akár otthon is megszerelhető Apple készüléknek tartják, az LCD kijelző cseréjét nem ajánljuk kezdőknek! Amennyiben saját kezűleg állunk neki a javításnak, esetleg nagyobb kárt okozunk, mint amennyit megspórolunk a szervizelés költéségén!

Ahogy a javítások többségét, az iPhone 3GS LCD cseréjét is a kijelző eltávolításával kezdjük. Fontos, hogy miközben leszedjük a kijelzőt, ne feledkezzünk meg a kijelzőt az alaplappal összekötő kábelekről! Hat csavart kell eltávolítatnunk ahhoz, hogy leszerelhessük az LCD-t, majd levehessük a keretet is. Ezután behelyezhetjük a keretbe az új iPhone 3GS LCD-t és nekiláthatunk a készülék összeszereléséhez.

Pro tipp

  • Bár mindig vonzó, olcsó megoldásnak tűnik, hogy a Távol-Keletről, ismeretlen forrásból szerezzünk be LCD-t, a tapasztalatunk alapján ezek az iPhone 3GS LDC kijelzők egyáltalán nem tartósak, ráadásul minőségben is elmaradnak az eredeti vagy minőségi utángyártott verzióktól.
  • Szerviznehézségi szint 5/10