iPhone 3GS LCD csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 3GS volt az utolsó olyan iPhone modell, amelyben még külön lehetett cserélni az LCD kijelzőt és az érintőüveget. Bár az iPhone 3GS kijelzője 3,5 hüvelyk és 320 x 480 px felbontású, amely már abban az időben sem számított kiemelkedőnek, ugyanakkor a versenytársak akkoriban megjelenő okostelefonjaihoz képest a 3GS egyeduralkodónak számított.

A cserélendő iPhone 3GS LCD kijelző

A kijelző legjellemzőbb meghibásodása, ha leejtés következtében fehér képet produkál. Bár ez időnként szoftverezéssel vagy hard reset-tel megoldható, általában csak a csere marad. Szintén jellemző hiba, hogy erőteljes nyomásra betörik a 3GS LCD panelje fekete foltot hagyva a kijelzőn a benyomódás helyén. A tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen benyomódás miatti sérülés esetén az érintőüveget is cserélni kell. A csere legfeljebb 25 perc alatt elvégezhető.

Szerelés menete

Bár az iPhone 3GS-t az egyik legkönnyebben, akár otthon is megszerelhető Apple készüléknek tartják, az LCD kijelző cseréjét nem ajánljuk kezdőknek! Amennyiben saját kezűleg állunk neki a javításnak, esetleg nagyobb kárt okozunk, mint amennyit megspórolunk a szervizelés költéségén!

Ahogy a javítások többségét, az iPhone 3GS LCD cseréjét is a kijelző eltávolításával kezdjük. Fontos, hogy miközben leszedjük a kijelzőt, ne feledkezzünk meg a kijelzőt az alaplappal összekötő kábelekről! Hat csavart kell eltávolítatnunk ahhoz, hogy leszerelhessük az LCD-t, majd levehessük a keretet is. Ezután behelyezhetjük a keretbe az új iPhone 3GS LCD-t és nekiláthatunk a készülék összeszereléséhez.

Pro tipp

  • Bár mindig vonzó, olcsó megoldásnak tűnik, hogy a Távol-Keletről, ismeretlen forrásból szerezzünk be LCD-t, a tapasztalatunk alapján ezek az iPhone 3GS LDC kijelzők egyáltalán nem tartósak, ráadásul minőségben is elmaradnak az eredeti vagy minőségi utángyártott verzióktól.
  • Szerviznehézségi szint 5/10