iPhone 4 bekapcsológomb szalagkábel csere 6.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4 készülékek gyakori, mondhatni típushibája a bekapcsológomb meghibásodása. Ez az alkatrész legnagyobbrészt mechanikai okokra visszavezethetően mondja fel a szolgálatot.

A cserélendő iPhone 4 bekapcsológomb szalagkábel

Az iPhone 4 bekapcsológomb szalagkábel rendellenes működésére utal, ha a lezáró gomb megnyomására nem reagál a készülék, ha ezt érezzük, a gomb letapad. Pontosabban nem pattan vissza, beesett, nem reagál. Ha ilyesmit észlelünk a készüléken, érdemes cseréhez folyamodni.

A bekapcsológomb szalagkábele felel a közelségérzékelő működéséért is. A közelségérzékelő feladata, hogy telefonálás közben elsötétítse a képernyőt, pontosabban részlegesen lezárja azt, hogy véletlenül ne nyomjunk le semmit (pl. a fülünkkel) a beszélgetés ideje alatt. Ha nem záródik le a képernyő, miközben a telefont fülünkhöz emeljük, az a közelség érzékelő hibájára mutat.

Ezt könnyedén ellenőrizhetjük, ha telefonálás közben eltakarjuk (legegyszerűbben hüvelykujjunkkal) a beszédhangszórót úgy, hogy a készülék felső részét teljesen lefedje. Ha ezt követően a képernyő nem reagál, akkor a közelség érzékelő meghibásodott, s ennek cseréje szervizünkben 20-25 percet vesz csupán igénybe.

Az iPhone 4 bekapcsológomb szalagkábel csere menete

Először kipörgetjük a két záró csavart, majd leemeljük a hátlapot és kiszereljük a flex kábeleket takaró shieldeket. Ezután hozzáférhetővé válik az alaplap is. El kell még távolítanunk a kijelzőt is a kerettől (persze ezt is csavarok tartják). Végezetül az így hozzáférhetővé vált szalagkábel cseréje következik.

Pro tipp

  • Mivel a lezáró gomb és a közelség érzékelő különálló, saját hibajelenségeket mutatnak, ajánlott a bekapcsológomb szalagkábel cseréjével kezdeni az ellenőrzést.
  • Szerviznehézség: 6/10