iPhone 4 csengő hangszóró csere 6.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4-eknél a zenehangokat, illetve a hívás közbeni kihangosítást az alsó hangszóró szolgálja ki. Az alsó hangszóró a beszéd hangszórótól függetlenül működik, tehát annak meghibásodása esetén telefonbeszélgetést még zavartalanul folytathatunk.

A cserélendő iPhone 4 alsó hangszóró

Az iPhone 4 gyakori hibájának számít az ismétlődő hangproblémák kialakulása. Előfordul, hogy nem hallhatóak a rendszer- és zenehangok, hogy az olyan rendszerfigyelmeztetések, mint a zár- vagy billentyűhangok, csak akkor érzékelhetőek, ha a fülhallgató csatlakoztatva van. Amennyiben ilyen probléma áll fenn az iPhone 4-nél, hathatós segítséget nyújthat a szoftverfrissítés (esetleg totális újraszoftverezés), illetve a tisztítás. Az iPhone 4 csengőhangszórójának cseréje akkor történhet meg, amikor már bizonyossá vált, hogy az eszköz mechanikai hiba miatt nem működik megfelelően, vagyis amikor már kizártunk minden egyéb (pl. szoftveres) hibát. Legtöbbször nem is az alsó hangszóró, hanem valamelyik szalagkábel felelős a meghibásodásért. A csere helyben megvárható, ugyanis csupán 15 percet igényel.

A szervizelés menete

Először is a két hátsó rögzítő csavar eltávolítása után leemeljük az iPhone 4 hátlapját, majd az akkumulátor eltávolításával hozzáférhetővé vált csengőhangszóró háza is kiemelhetővé válik. Végül leszedjük a 3G antenna jeladóját, hiszen ez nem kerül cserére az alsó hangszóróval együtt.

Pro tipp

  • Fontos megjegyezni, hogy a hangszóró abnormális működése még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az alsó hangszóró mechanikusan meghibásodott. Éppen ezért a radikális megoldás előtt érdemes körültekintően megvizsgálni minden egyéb hibaforrást.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10