iPhone 4 előlapi kamera csere 7.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4 előlapi kamerájával 0,3 MPx mellett maximum 640 x 480 pixel felbontású képeket készíthetünk. Mai szemmel ezek az értékek nem túl fényesek, ugyanakkor az iPhone 4 megjelenésének idején egészen kiemelkedőek voltak. 

A cserélendő iPhone 4 előlapi kamera

Az iPhone 4 készülékek előlapi kamerájánál sajnos jellemző hiba, hogy használat közben is zárva marad a blende, de az sem ritka, hogy a kamera egyáltalán nem készít képet a parancsgomb lenyomása után. Ennél azonban kevésbé szélsőséges hibák is gyakran megfigyelhetőek. Előfordul például, hogy az önarckép indokolatlanul homályosra sikerül. Sajátságos hiba továbbá, hogy az elülső kamera elindításakor megszakad a videóhívás, vagy elsötétül a kép, ha a főkameráról átváltunk.

Efféle hibákat a szerkezeti meghibásodás mellett okozhatják szoftveres zavarok, vagy az Apple-lel nem identikus applikációk használata is. Az iPhone 4 előlapi kamerájának cseréje előtt indokolt lehet tehát egy újraszoftverezés, esetleg a fényképezés kipróbálása az eredeti, gyári applikációval. Azonban, ha cserére kerül sor, a 15-20 perces folyamat helyben is megvárható.

A szervizelés menete

Ahogy azt már megszokhattuk, a hátlap eltávolításával, majd az akkumulátor kiemelésével kezdhető meg az iPhone 4 előlapi kamerájának cseréje. Ehhez még a flex kábelek védelmét ellátó shieldek eltávolítását követően, finoman kiemeljük a panelt is. Végezetül kipattintjuk az elülső kamerát rögzítő fémlemezkét, majd kicseréljük a meghibásodott alkatrészt.

Pro tipp

  • Mivel homályos képhez vezethetnek a lencsére vagy a lencsét borító üvegre kerülő szennyeződések is, az esetlegesen fölösleges csere előtt érdemes lehet egy alapos tisztítást végezni az alkatrészen.
  • Ezen kívül az sem zárható ki, hogy előzőleg egy más szervizben már javított készülék összeszerelésénél pontatlanok voltak, aminek következtében elmozdult az előlapi kamera, s ezért nem funkcionál megfelelően az eszköz. Ebben az esetben az alkatrész helyreigazításával elkerülhető a csere.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10